Anki 54 år:

Då 128 kg – Nu 76 kg. Viktminskningen är just nu uppe i 52 kg med hjälp av Matdagboken.se
"Det jag har tyckt har varit bra med Matdagboken är all feedback, alla goda råd, receptbanken och i början att registrera allt jag åt så jag fick en uppfattning om vad jag gjorde fel och hur mycket man kan äta utan att det är för mycket eller för lite."


Då 128 kg - Nu 76 kg. Anki har gått ner 52 kg med hjälp av Matdagboken.se

Startade på 128 kg
Min resa har varit allt annat en spikrak. Hade inga problem med vikten innan barnen men efter varje graviditet har det lämnat kvar kilon tills jag slutligen hamnade på nästan 128 kg. Har gjort många försök att gå ner i vikt under åren och kan nog kalla mig professionell jojo-bantare. Antagligen har inte dessa försök resulterat i bestående resultat eftersom jag inte fått in i hjärnan att det handlar om en livsstilsförändring.

Började med LCHF
I början av 2018 var jag åter uppe i 108.8 och gjorde ett nytt försök med LCHF men som så många gånger förut hittade jag alla kryphål till att få äta mer och viktnedgången vände i uppgång igen. I slutet av maj 2018 hade jag fått nog av allt vad dieter och annat hette, vikten var 107.7 kg. Beslutade mig från en dag till en annan att nu får det vara nog. Nappade på en annons om hjälp och tänkte att det får bära eller brista. Hade inget att förlora.

Fortsatte med Low Carb och kilona rasade
Ändrade kosten så att jag bara äter det jag behöver. Inga kakor, bullar, godis eller liknande. Inget mjukt bröd. Minimalt med ris, potatis och pasta. Fokus på kött (helst fågel eller fisk), grönsaker och frukt. Döm om min förvåning när det lyckades. Kilona har sedan dess rasat av. I takt med viktnedgången har jag kunnat börja motionera och sedan 30 juli har jag sprungit varje dag i alla slags väder.

Nere på 76 kg och gillar sin nya livsstil
I morse kunde jag väga in på 76 kg trots att jag i december haft 2 flickor som blivit klara med sina utbildningar så det varit kalas för dem, det har varit jul och nyår och mitt yngsta barnbarn har blivit döpt med tillhörande kalas. Känner nu att jag hittat den livsstil som passar för mig.

Viktigast av allt, om du inte ser resultat på vågen på en tid - kontrollera med måttbandet istället. Hjälpt mig flera gånger!

Det bästa med Matdagboken.se
Det jag har tyckt har varit bra med Matdagboken är all feedback, alla goda råd, receptbanken och i början att registrera allt jag åt så jag fick en uppfattning om vad jag gjorde fel och hur mycket man kan äta utan att det är för mycket eller för lite.

Mina tre bästa tips:

1. Bara för att du ätit fel en gång eller fler betyder det inte att hela resan är förstörd. Man får räkna med dikeskörningar ibland.

2. Se det som en livsstilsförändring, inte som bantning. När du väl når målet kommer du inte att kunna återgå till att äta som tidigare eftersom det var ju den livsstilen som var boven.

3. Du gick inte upp i vikt över en natt, räkna med att det tar tid.

 

Vill du också lyckas och komma igång? Kör en kickstart hos oss - Välj GI, LCHF eller Keto. Beställ här och starta idag!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!