icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vill sluta dricka läsk!

På gång
34 inlägg
14 september 2009 19:27

Har druckit mycket läsk varje dag i många år nu, men vill sluta ett tag för att sedan inse hur sött det smakar! Har tyvärr vant mig vid smaken nu. Har ni några motivationstips för att kunna ta sig ur den här ovanan!?

 • På gång
  1 inlägg
  16 september 2009 21:17

  Det har du så himla rätt i! De tjugo-lapparna man gör av med blir ju riktigt mycket pengar man går miste om på ett år. Kommer att känna mig rik, haha ;) Din sista lilla notis där gav mig slutsparken! Nu ska jag banne mig bli av med det här beroendet. Jag tror jag ska köra såhär strikt i tre veckor och sedan smaka och se hur sött det egentligen är med läsk.. Det blir nog en chock, när jag äntligen får dricka det jag brukade dricka hela tiden efter tre veckor, och jag känner att det inte är lika gott. Men de fem kilona får väldigt gärna hålla sig borta :P Tack för att du skrev till mig, det hjälpte mig verkligen jättemycket att få igång motivationen till sin spets! Kram

 • På gång
  1 inlägg
  8 november 2009 23:21

  Istället för att köpa läsk så kan man alltid köpa en sodastreamer, visst då har man alltid bubbelvatten hemma man kan ta istället och så har man läsk oxå. Det som är bra med sodastreamern är att man kanske inte "orkar göra läsk" och på så vis blire bara vanligt vatten, bubbelvatten eller nå annat, se oxå till att alltid ha typ apelsin jouice hemma eller nått sånt att kunna ta istället. då kommer det många gånger bli så "besvärligt" att göra egen läsk än att bara hälla upp ett glas jouice. Sen kan man oxå köpa multivitamin som man alltid har hemma, lidl säljer dom billigt till ex. Ett glas om dagen som smakar gott istället för ett glas läsk borde ju vara mkt bättre. Man kanske inte kan inte sluta pang poff, utan man får ta ett litet steg i taget.

 • Veteran
  1 inlägg
  9 november 2009 13:38

  Vet inte riktigt om jag håller med dig där. Att köpa en maskin som man gör läsk med när man ska sluta dricka läsk är nog ingen bra idé. Det kan kanske vara bra om man nu lyckas låta bli att köpa essensen förstås..