icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vill äta nyttigt - och tro det eller ej, gå upp i vikt!

Nykomling
0 inlägg
28 december 2010 01:58

Jag kanske ska börja med att säga att jag vet att detta i huvudsak är ett forum för dem som vill gå ner i vikt, men jag hittar inget forum för oss som vill gå upp i vikt. Jag är en tjej på tjugotvå år som ständigt haft problem med undervikt, för lågt BMI och svajande matvanor. Jag har aldrig velat gå ned i vikt, i stället har jag alltid kämpat för att gå upp i vikt. Nu behöver jag er hjälp, ni som är experter på mat som är bra för hälsan och för kroppen. Mitt mål är att gå upp minst fem kg, då jag i dag väger c:a 49 kg beräknat på morgonvikt. Samtidigt vill jag äta nyttigt, jag är mån om vad jag stoppar i mig (och inte i någon rädsla för att gå upp i vikt, utan för att jag vet att min kropp inte mår bra av onyttiga saker). Det jag vill veta är hur era dagar ser ut matmässigt? Jag vill äta ordentligt så att jag klarar mig utan för lågt blodsocker, jobbig trötthet och dåligt humör. Ge mig lite tips och inputs :)

 • Veteran
  4790 inlägg
  28 december 2010 13:20

  Välkommen hit! Jag hjälper dig gärna men för personlig rådgivning behöver du vara Plusmedlem. Det finns även en forumskategori som heter viktökning där du kan kika lite och se om du hittar något tips. Flyttade denna tråd dit. Mvh Johan

 • Mycket engagerad
  151 inlägg
  5 januari 2011 05:32

  Härligt! Forumen där man diskuterar hur man går upp i vikt är nog i allmänhet gymråttornas forum. Kolozzeum, Body, Flashbacks gymdel m.fl. Jag är själv engagerad gymmare med målet att gå upp i vikt och lägga på mig kvalitativ massa. För mig är det dock inget problem att gå upp i vikt, jag äter bara allt jag kommer över och stämmer av mot vågen att jag håller ett lagom tempo. I ditt fall får du nog anstränga dig lite. Precis som vid viktnedgång så bör du anta en kaloribudget och försöka hålla den varje dag. Stäm av med vågen och justera ditt energiintag efter resultatet. Om du får svårt att fylla ut din kaloribudget så kan du försöka fokusera på energitäta matvaror som nötter, avokado, grädde, olja m.m. 100 gram jordnötter och 1dl extra grädde varje dag är nästan 900kcal extra. Om du önskar kan du även skaffa ett gainerpulver och blanda med mjölk. Snabbt och enkelt mellanmål. Lycka till. =)

 • Nykomling
  2 inlägg
  11 januari 2011 11:10

  ohhh äntligen någon som har det som jag! jag är 27 år och har det så svårt att gå upp i vikt.Jag gillar nyttig mat men tyvärr äter jag inte så mycket som jag borde,vet ej vf jag e bara inte hungrig känns så konstigt att liksom äta nått när man inte e hungrig.Jag blev tippsad av denna sida av en vänn som vill gå ner i vikt och jag vill gå upp! rätt komiskt.Det där inlägget ovan om att 100g nötter och 1dl grädde är 900g e ju rätt ok faktiskt hahha jag gillar inte sötsaker så kanske grädde i kaffet då.

 • Nykomling
  1 inlägg
  30 december 2016 19:05

  Skönt att se att fler har samma problem som jag. Jag vill oxå äta nyttigt men gå upp i vikt. Har gått med här och hoppas att jag får många tips å råd på detta. Efter nyår så har jag även tänkt börja styrketräna och konditionsträna.....men hur ska jag få i mig tillräckligt med mat så kroppen mår bra, protein dryck är det något? Många frågor nu 😊. Kan tillägga att jag är 48 år och har alltid varit smal. 171 cm å 57 kg för tillfället. Jag har lyckats gå upp 2 kg de senaste 9 åren, fick barn för 9 år sedan och med alla barnen har jag gått ner mer efter jag fött dem än jag vägde när jag blev gravid. Som mest i mitt liv har jag vägt 62 kg å det kändes bra, det var innan mina 3 graviditeter. Men nu hoppas jag att få gå upp och även få lite muskler 😊