icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vad sa du?

Mycket engagerad
285 inlägg
18 augusti 2011 07:27

Jag tänkte att i den här tråden kan det vara kul att dela med sig av de där meningarna som man aldrig trodde att man skulle få höra. Exempel: Jag har alltid varit kraftigt överviktig (legat på 120 kg som mest) och nu kan jag få höra saker som "ja men du som är så liten" och det var ju en mening jag aldrig trodde jag skulle få höra. Sådana små saker kan betyda så mycket och det kan vara roligt att dela med sig av det, så kom igen nu. Vad har ni fått höra som ni aldrig trodde?

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  18 augusti 2011 07:39

  Startar och delar med mig själv då. I februari vägde jag 120 kg och jag gick konstant på spänn, redo för att någon typ med bristande social kompetens skulle säga något förnedrande om det faktum att jag var fet (som att jag inte redan visste det). Nu har jag gjort mig av med 37 kg och kommentarerna jag får är av en helt annan typ och jag reagerar lika mycket varje gång, jag kan inte fatta att jag får höra sådana saker. Igår var ett sådant tillfälle, renovering pågår på min arbetsplats och det kryllar av unga killar som snickrar och grejar. Igår var jag inne på ett rum när killarna kommer och ställer en stor apparat mitt i dörröppningen och sedan säger den ena killen Oj stänger vi in dig nu eller. Men du är ju så liten så du kommer nog mellan ändå och han lät fullständigt uppriktig, det sas alltså inte med ironi. Och ja, jag kom mellan utan minsta svårighet. :D På en fest för några veckor sedan bad värdparet mig att jag skulle hålla deras hund en stund (en leonberger....och för den som inte vet så är det en stor ras, just denna tiken väger 60 kg). För enkelhetens skull band jag kopplet i stolen där jag satt vilket resulterade i att ingen såg att jag faktiskt hade tiken. En annan tjej frågade då om ingen höll tiken och jag sa att hon satt i tryggt förvar i min stol och om hon fick för sig att dra fick hon minsann ta mig och stolen på släp. Då säger alla runt bordet ja men det är väl ingen konst, du väger väl för fan inte så mycket så hon kan ju utan problem dra iväg med både dig och stolen. Sedan en sak som jag nog aldrig kommer glömma. Jag jobbar med en kvinna som aldrig kan ge någon en komplimang och hon vill själv vara i centrum hela tiden, hon vill vara den som alla beundrar. En dag satt jag och hela gruppen (10 pers) i lunchrummet när en kollega som just nu är sjukskriven kom förbi och sa hej. Pratet pågick och så säger hon som är sjukskriven att hon önskade hon kunde gå ned 15-20 kg men att det minsann inte gick. Då säger kvinnan som aldrig kan ge en komplimang Går gör det väl, se bara på xxxx (mitt namn). Hon har väl bevisat för alla att det går om man bara bestämmer sig och sedan kämpar allt vad man kan. Hon är ju fantastisk. Ja detta var några få exempel på meningar jag aldrig trodde skulle sägas om mig och det betyder så mycket för fortsatt motivation. Så dela med er nu!

 • Veteran
  1 inlägg
  18 augusti 2011 08:12

  Oj, du är olik dig. du måste ha klippt dig. Jag känner ju inte igen dig utan glasögon (jag har linserna nu ) Vart har du gjort av den andra halvan då?? Vrålande när jag tränar agility: Spring, Du kan springa nu, du är inte lika tung längre :)

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  18 augusti 2011 09:18

  Ja men visst är det härligt Thyndra. :) Ja en tjej jag träffade frågade mig om jag hade klippt mig, nej sa jag. Då stod hon länge och tittade och sedan sa hon, ja något är annorlunda med dig i alla fall. Ja typ 37 kilo är borta. ;)

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  18 augusti 2011 09:43

  Hej Läkaren du köp nya byxor när du har pengar! va? hm... Du har ju gått ner jätte mycket min bror. Tänk att du också orkar gå ner till stan ca 4 km, utan att klaga du bara flyger fram. Har gått ner ca 40 kg, två avbokade GBP opration (står i den lång kön nu). kramar

 • Veteran
  1 inlägg
  18 augusti 2011 11:00

  Nu har man inte krympt men kan ändå säga Jag har en killkompis som det har ökat ett snäpp i känslor och han har sagt tots att jag är stor att han gillar min kropp Han gillar mig för den jag är Inte hur min kropp ser ut

 • På gång
  1 inlägg
  18 augusti 2011 12:28

  var inne med civilkläder på till jobbet och fick höra längre bak i korridoren: "Jösees, Det är snart bara en pinne kvar"

 • Veteran
  1 inlägg
  18 augusti 2011 22:47

  Kul att denna tråden startade idag. För så många fina, positiva (helt ärliga) kommentarer som jag har fått om min kropp idag, av rätt okända människor, har jag nog aldrig fått. Det har varit bl.a. "Vad fin du har blivit. Hur mycket har du gått ner?" och "Jag måste fråga dig om ditt recept" varpå jag ser ut som ett stort frågetecken och får fortsättningen "Ja du har blivit så fin (även här det ordet istället för "smal"). Hur har du gjort?" Mitt svar blev träning, och fick frågan om var, så jag kunde göra god reklam för mitt gym och min PT :-) och fortsättningen "men du har inte bara gått ner i vikt utan fått en fin kropp, med fina former". Och det känns ju kul att höra, för det är ju en sak jag arbetat med på gymet, att bygga lite muskler att fylla ut skinnet med :-) och så pratade jag cykling med någon som säger att "Du klarar väl vätternrundan så bra kondition som du har fått" varpå jag protesterar och säger att det skulle jag aldrig fixa, möjligen tjejvättern, men denna tränade person hävdar klart att halvvättern åtminstone. Kul när någon tror så gott om en :-)