icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vad bör man göra efter hetsätning?

Nykomling
7 inlägg
3 februari 2014 19:11

Hej alla! Under helger faller jag lätt för maten. Inte bara lite - nu pratar jag hetsätning. Vissa av er förstår nog vad jag menar; man börjar dagen jättebra med maten, sedan under eftermiddagen börjar man småäta lite grann och senare på kvällen sitter man där och har tryckt i sig fem mackor, matrester och en halv Marabou på ett ögonblick. Jag hetsäter dock inte lika mycket längre, jag har lärt mig att säga stopp. Det jag undrar är bara om det finns saker man kan göra för att den här hetsätningsmaten inte ska påverka vikten allt för mycket? Mina hetsätningsattacker kan få mig att lägga på mig över 2 kg över en natt vilket känns fruktansvärt hopplöst. Det sista man egentligen vill göra är ju att ta sig till gymmet och träna bort typ 1500 kcal efteråt. Ska man dricka massa vatten eller göra några sorts övningar för att denna mat inte ska "fastna" på kroppen? By the way: skulle vara jättetacksam för tips för att också slippa hamna i hetsätningen! Vad brukar ni göra för att inte kasta er över chokladen vid sockersug?

 • Nykomling
  1 inlägg
  17 februari 2014 01:09

  Jag tror att grejen är att inte vara så himla duktig - utan att lägga sig på en "lagom" nivå. Om man äter ordentligt med bra mat redan från dagens början så sätter inte suget in på samma sätt senare under dagen/kvällen. Om man dessutom i förväg bestämmer vad man ska göra när man blir sugen - t ex hur mycket man får ta och av vad - så brukar det vara lättare, så är det iaf för mig. Om jag t ex blir riktigt chipssugen och vet att jag har det hemma, då häller jag upp en liten skål (rymmer ca 3 dl) med chips och lägger in påsen igen i skafferiet. Då vet jag att det är den mängden som jag unnar mig och som jag ser till att njuta av, sen behöver jag inte mer. Då blir det inte att jag äter tills det är slut, vilket det gärna blir annars om jag sätter mig med påsen i knät...

 • Nykomling
  1 inlägg
  17 februari 2014 16:40

  Jag har haft exakt samma problem som dig, har ar lite tips som hjalpt mig att komma tillbaka efter en riktig hetsatning (for mig kan det ta upp till tva dagar att aterstalla mig) Om du faller in i hetsatning, sa prova detta dagen EFTER - Drick mycket vatten och gront te - at valdigt frash och latt mat, t.ex en sallad, frukter osv - ta en dusch, scrubba, fixa. fa dig sjalv att kanna dig frasch igen - Don`t beat yourself up, gjort ar gjort och det ar ingen ide att ga runt och ha angest over det du at foragaende dag - anvand energin till nagonting bra, t.ex ga till gymmet! jag var san tidigare att jag kande mig for acklig och tjock efter ett sa kallat "binge eating" for att ens ga och trana dagen efter tills jag en dag inte stod ut med det och gick till gymmet. Man har sjuk mycket "gomd" energi fran alla snabba kollisar. - svalt dig inte dagen efter men om din binge ar full av snabba kolhydrater sa forsok att ata proteiner under dagen - och for att undvika binge, kop en liten dagbok och skriv ner dina kanslor innan, under och efter att du hetsatit. Det hjalpte mig. hoppas du fick nagra bra tips, och lycka till!