Jag har en halvtimmes lunchpaus på jobbet, därför brukar jag ta med mig något snabblagat som en Findus paj eller någon pasta rätt, som bara går att sätta i mikrovågsugnen och värma. Nu när jag fått diagnosen IBS, gäller det plötsligt att undvika gluten och laktosprodukter, förutom lök och bönor, kolsyrade produkter, tuggummi och alkohol. De två sista har jag inget större problem med och mjölk dricker jag inte, men hur skall jag klara av det sistnämnda. Får jag en lista med NO GO, så brukar jag följa den slaviskt. Sist jag fick en sådan lista var för fem år sedan då en homeopat trodde att jag led av Candida. Jag följde den listan slaviskt och gick ner så mycket i vikt att jag till sist vägde endast 48 kg och såg ut som ett vandrande skelett. Ingen skön syn. När jag sedan gjorde en håranalys visade det sig att jag inte alls led av Candida, men då var skadan redan skedd och jag hade fått vissa anorektiska symptom; d.v.s. vissa av kroppens funktioner fungerade inte längre som de skulle. Det tog tid att arbeta med detta.
På gång
13 inlägg
Du behöver inte ändra allt på en gång. Prova med att utesluta laktos ELLER gluten och se om du blir bättre. Börja e.x med att utesluta laktos under en tid och se vad du känner..Det kan räcka. Försök föja de andra råden på denna sidan samtidigt: http://www.matdagboken.se/?p=start&PageID=11
Testa att utesluta mjölk helt istället för bara laktos är mitt tips. Man kan nämligen vara allergisk mot mjölkprotein också. Då hjälper det inte med laktosfria produkter. Jag hade själv det problemet och ingen tog det på allvar. Det slutade med att jag var sjuk i mer än ett års tid utan att veta varför. Sedan när proverna visade vad felet var fick jag ingen bra förklaring eller kostrådgivning heller.