icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Stress

Veteran
1063 inlägg
14 januari 2015 16:03

Jag skulle gärna vilja ha lite tips och idéer på hur ni hanterar stress? 

 

Jag är i ett läge nu där jag haft stor stress och press på mig sedan en tid tillbaka. Jag är vikarie inom äldrevården och dem ringer hela tiden, även dagar jag sagt ifrån att jag inte kan jobba, dem ringer och vill att jag ska jobba nätter trots att jag sagt ifrån att jag inte kan jobba nätter då jag inte kan sova på dagtid. Utöver det har det varit mycket med mig själv då jag drogs med en väldigt långvarig och kraftig förkylning som slog ut mig helt. Alla måsten i hemmet och en önskad viktminkning på det. Nu verkar det som att jag eventuallt har fått en sjukdom (är under utredning) som kan orsakas av stress.. Min kropp är inte alls medgörlig just nu, mensen är utebliven (har kollat flera gånger är inte gravid), jag är trött hela tiden men kan inte sova, sover jätte dåligt på nätterna. Jag blir helt off och får svårt att ta mig för saker vet inte i vilken ände jag ska börja. Det har gått så långt att jag fick stänga av min telefon i en vecka för att ens lyckas få tillbaka någon form av sömnvanor. 

Oj detta blev längre än tänkt. Vill helt enkelt bara ha tips på hur ni hanterar stress..  

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  8 juli 2015 16:27

  Till och från i livet har jag också ett stort stresspåslag. Precis som du har jag vikarierat inom äldrevården - och jag undrar var alla arbetslösa är eftersom jag också blir utringd "jämt".
  För mig har olika saker lugnat stressen, ibland fungerar det med att sova mycket, hålla mig varm och att bara vila.   Andra gånger har jag hanterat stress genom att motionera bort den.
  För ett kort tag sedan hittade jag mindfulness - nåt som jag länge hört om men aldrig ens funderat över....och det har hjälpt mig mycket.
  Att ta bort saker är säkert bra, men funkar itne alltid - däremot måste man träna på att säga "nej" - även om det är jätte jätte svårt

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  8 juli 2015 16:48

  Var rädd om dig , Du måste säga nej , det är dig själv det gäller nu, går du i väggen har du lång väg tillbaka. kram