icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Stegräknare

Mycket engagerad
313 inlägg
29 maj 2017 21:05

Hej. Jag undrar hur ni använder stegräknare. Om ni sätter på den direkt på morgonen och sedan tar av den på kvällen, eller om ni bara använder den under motionsaktiviteter, typ pw. Det blir ju olika kalorikonsumtion s a s. Om jag går snabbt och svettigt eller bara till kylskåpet. Och hur för ni då in dem i motionsdagboken?

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  29 maj 2017 22:33

  Jag har stegräknare aktiverad på min mobil under kl 06  -22 varje dag. Jag för bara in långpromenader i motionsdagboken - jag går samma rundor som jag vet hur lång tid de tar. 

 • Veteran
  1 inlägg
  30 maj 2017 06:50

  Jag har min stegräknare på hela dagen, jag jämför aktiviteten från dag till dag. Mitt mål är att gå 10 000 steg/dag när jag är frisk.

  Jag för inte in stegen i motionsdagboken, jag skriver upp i ett diagram på papper varje dag.

 • Veteran
  1 inlägg
  30 maj 2017 07:59

  MD rek att bokföra endast aktiv motion. Det stämmer bättre med intag och uttag i beräkningen.

 • Veteran
  1 inlägg
  30 maj 2017 08:13

  Vad roligt att se dig här igen! Om jag inte minns helt fel var du med i en av mina grupper för några år sedan.

  För egen del har jag ett aktivitetsarmband på mig dygnet runt. Den visar bl.a. antal steg. Men jag använder siffrorna mest för att jämföra kalorier in (i MD) och ut (i armbandet).

  Jag ser att jag förbrukar ca 250 kcal mer än jag stoppar i mig, i snitt/dag.

  När jag började registrera på MD så låg jag på lägsta aktivitetsnivå och skrev in mina jogging-, stavgångs- och promenadpass. Det höjde min motivation att röra mer på mig. Men jag räknade sällan med dessa motionskalorier i hur mycket jag ”fick” äta.

  Om dina uppgifter stämmer i din profil så gissar jag att du har lagt din på lägsta aktivitetsgrad, och det tycker jag är bra. När du når din målvikt så kan du äta ca 300 kcal färre än vad du nu har som energibehov.
  Då är min tanke att om du försöker ligga där redan nu, utan att tänka på motionskalorierna, så borde du långsamt gå ner i vikt och ha lättare att behålla den nya vikten.

  Det är ju inget som hindrar att du ändå registrerar motion, så som Tita föreslår, men om du inte är hungrig så behöver du absolut inte äta upp dessa motionskalorier.

  Stort lycka till!  yes

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  30 maj 2017 15:06

  Jag använder ett aktivitetsarmandet fitbit charge 2, förutom steg tar den även pulsen dygnet runt och räknar ut den totala kaloriförbrännigen. Dock kan man inte ta den exakt på kalorierna då armbanden kan fela lite. Men det är en bra fingervisning om hur man presterar från dag till dag och det sporrar att röra sig mer. 

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  5 juni 2017 09:43

  Tack alla ni som har svarat. Ja det var väl ungefär som jag tänkte mig. Att bara registrera själva "motionsstegen". Ja, Gittan jag var med i en av dina grupper, minns inte vad den hette, men det var en fin grupp. Mycket stöd där. Jag gick ner, hoppade av och gick upp. Nu tänkte jag försöka gå ner men stanna där. Jag har inte letat efter någon grupp ännu, som skulle passa mig. Men tips mottages såklart. Gärna med mer pepp som " kom igen" än den snällare varianten. 😉