icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Restaurangbesök/hur beräkna mängden

10 mars 2016 11:02

 Hur gör ni efter ett restaurangbesök? Då menar jag inte vad ni äter utan hur ni skriver in det i matdagboken. Gör ni en uppskattning eller låter ni bli att skriva in den dagen?

 • Engagerad
  1 inlägg
  10 mars 2016 11:51

  Jag försöker memorera hur mycket det är och så uppskattar jag sen när jag skriver in i matdagboken. 

 • Veteran
  1 inlägg
  10 mars 2016 16:36

  Jag går så sällan på restaurang, eller blir bortbjuden på mat, så jag brukar ta en registreringsfri dag när det händer.

 • Veteran
  1 inlägg
  11 mars 2016 11:05

  Är jag bortbjuden, äter ute e dyl (dvs hamnar i en situation då jag inte själv kan bestämma vad som serveras) försöker jag äta måttligt mycket, men de dagarna ser jag som registreringsfria. Det är omöjligt för mig att avgöra om brunsåsen gjorts på mjölk, matlagningsgrädde eller en blandning, som exempel, och energiinnehållet kan skilja väldigt mycket i samma maträtt beroende på hur den tillagats och med vilka råvaror. Så jag gissar inte alls längre, det blir bara fel ändå.

  Nu hade det inte så jätteofta att det är ett problem för mig, det är inte maten jag äter i de situationerna som är mitt problem, så jag behöver inte lägga så mycket energi på det. Det är annorlunda om man äter ute ofta och faktiskt är medveten om att det är det som ligger bakom den oönskade extravikten. Då hade jag nog försökt uppskatta, registrera och begränsa mig lite extra.

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  11 mars 2016 18:27

  Jag försöker välja bra mat i lagom mängd i första hand och sedan försöker jag också memorera rätten/rätterna. Och sedan kollar jag om det finns några liknande recept i MD här, och så ändrar jag lite på ingredienserna i dem - tar bort något och tillägger något om det behövs - och hellre lite för mycket av det goda än för litet. Restaurangmaten brukar ju ha fler kalorier än motsvarande hemmalagad mat.

 • 12 mars 2016 12:22

  Tack för alla svar! Jag äter inte ute ofta, så jag väljer nog att låta bli att skriva in. Jag försökte i fredags både att tänka på portionsstorlek och räkna ut hur mycket det kunde vara, men gav upp. frown