icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Proteinpulver till middag?

Nykomling
6 inlägg
9 februari 2014 14:28

Kan jag ersätta min middag med en proteinshake, även om jag inte tränar efter jobbet? Min övriga dag i matväg ser ungefär ut såhär- Frukost- 2 ägg Lunch- Supersallad (ofta med rödbetor, spenat, linser, bönor osv) Mellanmål- 1 apelsin och lite nötter Tacksam för hjälp!

 • Veteran
  1247 inlägg
  9 februari 2014 14:39

  Varför ska du dricka proteinshake istället för middag? Du äter rätt lite mat i övrigt, kan inte bli många kcal.

 • Nykomling
  6 inlägg
  9 februari 2014 14:43

  Jag är hemma väldigt sent från jobbet och då brukar det bli att jag bara äter massa frukt, därför tänker jag att en proteinshake är bättre..

 • Veteran
  1247 inlägg
  9 februari 2014 14:45

  Men håller du dig mätt på så lite mat om dagarna? Visst är det bra med protein, det mättar mer än frukt men det är ju bättre att få i sig proteinet från mat anser jag.

 • Veteran
  1063 inlägg
  9 februari 2014 18:50

  Jag dricker proteinshake till frukost, då jag inte är så förtjust i att äta frukost. Funkar riktigt bra för mig och jag håller mig mätt fram till lunch. Men jag tycker också att det låter som att du äter ganska lite mat. Så visst tycker jag att du kan ta en proteinshake till middag, men jag tycker nog att du i så fall kan ta typ knäckebröd och en frukt samtidigt. Och eventuellt lägga till något mer till frukosten än bara ägg?

 • Utmärkt medlem
  712 inlägg
  10 februari 2014 05:21

  Protein behöver du i alla fall, det är något som är säkert. Proteinpulver bör dock användas som tillägg till en varierad kost. Det du äter nu är inte en varierad kost. Jag skulle satsa på att börja äta två riktiga mål mat istället. Pallar du att frukostköra på två ägg så har du ju oändligt med utrymme för både en god lunch och en middag. Finns ingen anledning till att sitta och svälta sig med supersallader och frukter - det håller inte i längden och framför allt inte näringsmässigt.

 • Mycket engagerad
  216 inlägg
  10 februari 2014 10:12

  Kanske du ska räkna ihop alla kalorier du får i dig under dagen innan du bestämmer dig för shake till middag. Jag äter shake (oftast) till frukost och flera luncher i veckan. Ibland äter jag en "riktig" lunch (då oftast på restaurang) och får då i mig _massor_ av kalorier. Då har det hänt att jag valt shake-middag.

 • Nykomling
  6 inlägg
  10 februari 2014 16:27

  FYI sa ar det har inte en svaltdiet.. jag far i mig ungefar 1200 kcal/dag om man raknar med frukten jag vanligtvis ater! Sa det vi kommit fram till ar att det ar battre att dricka en proteinshake till middag an att ata frukt, men att det absolut allra basta ar att laga riktig mat?

 • Mycket engagerad
  151 inlägg
  16 februari 2014 11:37

  Jag har också alltid velat ligga på mkt underskott för viktnedgång, men nu har jag fått tänka om! Man misshandlar sin kropp när man äter för lite och ligger du på ett intag som är under ditt BMR en längre tid så försämras kroppens naturliga förbränning och man hamnar i svält! BMR är ett värde för hur mkt du ska äta i vila(!) dvs utövar du bara stillasittande kontorsjobb så ska du äta mer! Räkna ut ditt BMR och se vart du hamnar, förmodligen högre än du tror! Jag går ner mer i fett nu när jag äter mer och håller mig stark och mätt. Ett stort kaloriunderskott leder till att kroppen tar av sina resurser och till exempel bryter ner musklerna för att desperat få energi, stresshormonet kortisol rubbas vilket hämmar viktnedgång och kan även leda till uppgång, samt att även kognitiva funktioner försämras m.m.. Älska din kropp och ge den det den förtjänar så kommer den betala tillbaka!