icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

PROFILHÄLSAN - Fokus på hälsan

14 november 2016 19:05

Har Du koll på vad Du äter får Du också koll på vikten.

Ät lite men ofta, d v s fyra gånger per dag. Mät upp maten via Din handflata till det protein Du ska äta som motsvarar 100-150 g samt 2-3 knytnävar grönt.

Ät regelbundet med 3 till 4 timmars mellanrum så mår Ditt blodsocker som bäst. Glöm inte dricka mycket vatten under dagen, 8 glas rekommenderas. 

Ger Dig egen tid genom att träna, gärna 30 minuter per pass 2-3 dagar i veckan. Gör det Du tycker är kul och som Du brinner för. All motion är guld värd framför allt för Din viktigaste muskel, Ditt hjärta. 

Vardagsmotionen är också viktig för hälsan. I dagens samhälle sitter vi alldeles för mycket. Därför rekomenderar jag Dig att försöka vid alla tillfällen ha vardagsmotion varje dag. Det räcker med en promenad på 30 minuter per gång för Din kondition. Promenera gärna när det är ljust för det mår du bra utav. 

Rekommendationen är att gå under en dag 10 000 steg för Ditt välmående och hälsa. För att Du ska ha lite koll på hur många steg Du går per dag rekommenderar jag att Du har en stegräknare på Dig eller ladda en App för stegräknare i Din mobil, som sedan ligger i Din väska när du går. Testa !