icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Nybörjar tur ... eller :-)

Nykomling
0 inlägg
26 augusti 2011 15:08

Inte ens en vecka sedan jag började min resa mot nya viktmål och idag tänkte jag bara kolla lite för skojs skull om jag hade tappat något gram eller så och till min stora förvåning så har jag blivit av med 1,6 kg :-) Lyckliga jag. Till saken hör att jag slarvat något med mina nya kostvanor som LCHF:are, så jag är mäkta förvånad. Om jag följer denna utveckling så borde jag ha tappat åtminstone tjugo kilo till jul - kan jag ha sådan tur eller är det endast nybörjartur ... Håll tummarna för mig att det går lika lätt framöver. Tycker att det är märkligt att man kan gå ner i vikt av att äta så kaloririk kost som LCHF verkar vara - inte är då jag van vid att ha vispgrädde i maten ;-) och proppmätt blir man, så jag förstår inte hur jag ska kunna få i mig den mängd mat om dagen som jag bör äta. trots att jag dragit ner kaloriintaget med 500 kcal så ligger jag ytterligare ca 500 (+ / -) back per dag.

 • På gång
  1 inlägg
  26 augusti 2011 15:57

  Ja det kan vara så att det är lite nybörjartur. Det är rätt vanligt att man tappar lite mer sådär första/andra veckan. Mycket vätska som försvinner. Sen är det bra om man inte går ner för fort (även om man vill). Så hinner kroppen vänja sig sakta men säkert.

 • Veteran
  1 inlägg
  28 augusti 2011 11:08

  Grattis till en bra start! Nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen, lycka till och pepp!

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  29 augusti 2011 07:44

  Jag tyckte oxå att det var himla konstigt att fortsätta nedåt trots mängder med mättat fett i all mat och det tog ett bra tag innan jag vågade börja "lita" på att det funkade! Nu har jag vant mig, men ibland när en kompis sitter med en pulvershake och klagar på svårigheten att gå ner i vikt tycker jag FORTFARANDE att det känns märkligt att jag hela tiden gick neråt och nu ligger still på ordentligt med riktig, fet mat...! Mitt tips är dock att inte `slarva` för mycket: LCHF fungerar inte om du kombinerar mycket fett OCH kolhydrater, haha!

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  29 augusti 2011 07:53

  Håller med dig går liksom inte att fuska med denna diet heller... Kroppen känner av direkt när den får för mycket kolhyrater.. Jag kan oxå tycka att de ser konstigt ut att äta så mycket fett osv och gå ner i vikt.. Medans andra dieter med soppor osv... är hungrig och mår inte alls bra...

 • Nykomling
  1 inlägg
  29 augusti 2011 10:12

  Nybörjartur eller inte, du har ju gått ner!! Jag har tappat 2,8 kg på 1 vecka:) kanske är vätska men den vill jag ändå inte bära runt på. Härligt att kunna äta sig mätt och må bra. Pepp till alla.