icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ny här

Nykomling
0 inlägg
11 oktober 2019 09:30

Alldeles ny här på Matdagboken o har några frågor ;) 

 

Jag har lagt in att jag vill äta med minskat kaloriintag för viktminskning o där är allt ok. 

 

Jag tränar  3 ggr/veckan o Igår tränade jag 1,5 timme (zumba o cx) o det visade sig ge mig extra 472 kcal. Alltså åt jag inte upp alla mina kalorier igår (även om jag lade till extra) som jag skulle. Kan man "spara" o äta något mer typ idag? Påverkar det viktminskningen o "bör" jag äta precis det som MD räknat ut? Det är ju mina träningsdagar som det gäller. 

Sorry för kanske snurrigt mail...men eftersom jag äter bra o nyttigt tycker jag samt tränar men ändå snarare går upp i vikt än ner kommer tanken att det är kanske här det felar...jag äter för lite? 

Helén

 

 • Veteran
  1 inlägg
  Redigerad: 12 oktober 2019 18:16

  Hej och varmt välkommen hit!

  De kalorier du får tillgodo genom träning kan du äta ca 50% av om ditt mål är att gå ner i vikt. Ex, motionerar du och du får 100 kcal extra kan du äta ca 50 kcal extra.

  Fasta inte med att räkna, sträva efter att äta bra mat och att ha kul på träningspassen. Räkna kan man göra kortare perioder för att se så man ligger rätt till. Minska på kolhydraterna om du inte redan gjort det, det är bra bl.a a för viktminskningen.

  Eftersom du är plus-medlem har du även tillgång till alal våra färdiga menyer där du kan låta dig inspireras av recept eller följa dem helt. Se här om du hittar något som passar: https://www.matdagboken.se/kampanj/veckomenyer/faerdiga-veckomenyer

  Lycka till!

  Mvh Johan