icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Näringslära

På gång
36 inlägg
10 februari 2018 05:29

Är det någon som har tips på böcker, bloggar, youtubeklipp mm om näringslära. Vilken mat som går ihop med vilken för att inte hämma det ämne man vill ha då eller vad man kan äta för att vissa andra ämnen ska mixas ihop till ytterligare ett. Om ni förstår vad jag menar. Vill lära mig mer. 

 

 • Veteran
  1 inlägg
  10 februari 2018 13:51

  Träningslära, bästa bloggen om näringslära: https://traningslara.se/

  "Forma kroppen och maximera din prestation 2.0"
  ​"Är du intresserad av hur din kropp fungerar när du tränar? Vad som händer om du äter mycket eller lite kolhydrater och hur kroppens fettförbränning fungerar? Kanske är du mer intresserad av hur eliten inom konditionsidrotterna tränar eller hur en kroppsbyggare gör för att komma i form inför tävling? Eller är det så att du vill komma igång med din egen träning, kanske tappa lite trivselvikt och samtidigt få en bra teoretisk grundkunskap på köpet? Allt det här får du svaret på i vår bok, ”Forma kroppen och maximera din prestation – om träning och hälsa på vetenskaplig grund”.

  Boken riktar sig till alla ni som inte riktigt tycker att det finns tillräckligt djupgående populärvetenskaplig litteratur, skriven på svenska, på marknaden idag. Du som känner att du vill läsa om kost och träning på en djupare nivå än vad dagens populärvetenskapliga böcker erbjuder men samtidigt inte har möjlighet eller viljan att leta upp primärkällorna kommer att gilla denna bok. Vi tar upp saker som hur kroppen omsätter energi och näringsämnen, hur den svarar på olika typer av konditions- och styrketräning, varför olika personer har olika lätt att nå önskad vikt samt praktiska råd för bulk och deff. Det, och mycket mer, kan du läsa om i boken som nu äntligen har släppts."
  https://traningslara.se/forma-kroppen-och-maximera-din-prestation-2/

  "Skitmat" har kommit i en uppdtaread utgåva dessutom, så vill du vara säker på att köpa den senatse kan du beställa den direkt från Jacobs sida:
  https://traningslara.se/skitmat-i-ny-uppdaterad-upplaga/

 • Veteran
  1 inlägg
  10 februari 2018 13:56

  Glömde:

  Det finns väldigt mycket kunskap hos Marek Behrendt (finns även på Facebook).