icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Någon som testat Alli?

Nykomling
8 inlägg
13 februari 2011 22:43

Tänkte bara höra om det är någon här som testat Alli och hur det i så fall har funkat? Går man verkligen ner snabbare? Får man så kass mage som jag hört? Annat?

 • Utmärkt medlem
  549 inlägg
  14 februari 2011 05:59

  Alli och Xenical är i stort sett samma, det är samma verksamma ämne i dem, Orlistat. Skillnaden är att Xenical är starkare och därmed måste man ha recept på dem, dock är det så att läkare inte gärna skriver ut dem längre eftersom även dessa har visat sig höja blodtrycket (precis som de flesta andra sk bantningsmediciner) Kass i magen.. ja det är liksom det som är grejen med dem*S* Orlistat funkar så att det driver ut fettet ur kroppen innan man hinner ta upp det. Äter du sunt och rätt utan för mycket fett så slipper du således dessa diarréer till största del. Jag åt Xenical i 6 månader och gick ner 27 kg för ett antal år sedan och jag drabbades av magont och diarré två-tre gånger men då hade jag fuskat, en gång hade jag ätit tårta, en liten bit funkade och då var jag dum nog att ta en bit till. Dessa mediciner ska ses som pedagogiska hjälpmedel, att fasa in dig på rätt kost. Vet inte om du känner till Antabus som alkoholister får för att inte dricka alkohol, det hela går ut på att OM du dricker alkohol så mår du riktigt dåligt. Alli/xenical är som ett antabus fast emot mat och då främst fett. Alltså att äta LCHF eller liknande fettrik kost är inte funktionellt tillsammans med Orlistat-preparat. Sen måste man tänka på att de fettlösliga vitaminerna kan man få brister utav så man får kolla upp detta och kanske komplettera sin kost med vitamintillskott. Jag tyckte Xenical funkade jättebra på mig, men jag ogillar starkt att preparaten kommit ut receptfritt eftersom fel personer köper dessa och använder dem fel. Men det är väl upp till var och en antar jag. OM man nu äter rätt och inte överäter fett, har de ingen effekt då? Jo, en liten men knappt märkbar effekt har dem ändå genom att de då driver ut de extra fett som finns i kroppen men det är så små mängder som drivs ut att jag inte skulle säga att det är värt de pengar som preparatet faktiskt kostar. För dem är DYRA. Summa summarum.. ja du går ner snabbare, men inte mycket. Har du svårt att äta en fett-fattig kost och märker inte att du går ner i vikt kan du under några månader äta preparatet för att lära dig via "näsbrännor", alltså när du äter fel får du ont i magen och diarré. Jag kan väl tycka att det finns bättre och mer lätthanterliga vis att lära sig det, för ibland så gör man misstag och det gäller att det finns en toalett inom tre steg kan jag tala om ;-) Och att äta som fan, vräka i sig fett och tänka att "medicinen driver ju ändå ut det" är inte direkt smart eftersom det dels i det långa loppet inte gör att man går ner, sen sliter det enormt på kroppen och organen. Jag är splittrad, märks det ??*S* Det är en dyr medicin, jag tycker inte den är värd pengarna. Är man i behov av ett preparat tycker jag att man ska söka läkare och få Xenical på recept, av fler orsaker. Dels så är den starkare och mer effektiv, dels så lyder den under läkemedelsrabatten så den blir billigare och billigare för varje månad och sen står man under läkarkontroll - vilket jag anser är det viktigaste.

 • Mycket engagerad
  139 inlägg
  14 februari 2011 07:29

  jag har testat alli ett några gånger. dock inte så konsekvent att jag kunnat märka det på vikten. men det har märkts när jag varit på toa. det har hamnat MYCKET olja i toastolen vid de tillfällena. antar att det betyder att det fungerar på något sätt iaf? jag har dock lagt ner den idén nu och ser till att äta BRA mat istället för dålig mat+ medicin. ja, så detta gav kanske inte så mycket hjälp, men det är iaf min erfarenhet av alli.

 • Mycket engagerad
  206 inlägg
  14 februari 2011 08:47

  Har ätit Xenical för 7 år sedan och det fungerade, sen har jag gått upp i vikt igen och testade då Alli, men den hjälpte inte mig att gå ner i vikt. Tror att den är för svag och jag rekommenderar dig att gå till läkaren istället och få Xenical utskriven, man får den utskriven om man har högt BMI = Fetma!

 • Utmärkt medlem
  549 inlägg
  14 februari 2011 12:42

  Hellen du har rätt.. fast man ska inte få den utskriven DIREKT utan man måste först visa att man är villig att lägga om sitt liv och man måste gå ner 5-10 kg på egen hand först, eller.. så SKA det iaf vara men en del läkare tar inte så hårt på de kraven *S* Fördelen är ju att eftersom man vet att Orlistat ger högt blodtryck så står man under läkarkontroll och har en läkare som kan stötta och peppa en..Förutom läkemedelsrabatten så är det bara plus med det tycker jag

 • Nykomling
  1 inlägg
  Redigerad: 11 december 2019 08:14

  Bantningspiller - thermacuts.com Jag förlorade 13 kg i mindre än 2 månader och övervikten kom aldrig tillbaka.