icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

motivation?

På gång
16 inlägg
7 mars 2011 08:17

Nu är jag trött på det här! Har hoppat mellan lchf och kaloriräkning och det har inte varit ngn reda med det. Kommit fram till att jag inte mår bra på lchf och tänker köra kalorijakt i stället. Gick upp flera kilon senaste mån, men har lyckats gå ner de flesta och står nu nästan på startvikt igen. MEN DET ÄR SÅ SVÅRT! Hur håller ni motivationen uppe?

 • Mycket engagerad
  342 inlägg
  7 mars 2011 08:24

  gnurgla, förstår att det är svårt med motivationen, när det går på fel håll på viktkurvan. Det är ju just det som håller min motivation på topp - att jag hela tiden ser att det går neråt. Jag kör en balanserad form av LCHF, d v s jag kombinerar den med kaloriräkning. Det vet vi ju alla att i grund och botten är det kalori in/kalori ut som räknas. Alla kan inte utgå från att man blir mätt i tid med LCHF och därför inte behöver räkna kalorier - så fungerar det inte för mig. Jag hinner vräka i mig alldeles för mycket innan mina mättnadssignaler börjar ringa, så jag måste räkna kalorier också. Däremot håller jag nere kolhydratintaget - kanske inte till 20 g men försöker hålla mig på max 30 g pr dag. Börjar göra så, så ska du se att det händer saker med vikten. Jag har gått ned 9,8 kg sedan 1 januari på detta sätt och faktiskt inte känt att jag avstått särskilt mycket. Lycka till med motivationen!!!

 • Mycket engagerad
  247 inlägg
  7 mars 2011 09:53

  Jag har motiverat mig sedan i somras genom att hitta olika grejor att fokusera på. Jag började med kaloribantning och mätte bara höftmåttet en gång i veckan, ingenting annat och inget googlande eller liknande. Sedan när motivationen började tryta (efter väldigt goda resultat!), hittade jag LCHF via nätet och satte igång med det. När jag nått ytterligare ett delmål, 'belönade' jag mig med att regga mig här på Matdagboken och börja skriva ner allt jag åt samt blogga. Nu har det gått ett par månader till och jag känner behov av någon ytterligare motivationsfaktor, så jag har börjat med viktpuls.se, där man väger sig varje dag och följer sin vikttrend! Ska bli jättespännande, även om det bara är dag 2 idag! Men totalt sett har jag nu hållit mig motiverad i 8,5 månad (vilket även är så lång tid som det tagit för mig att gå ner till normalvikt enligt BMI-skalan).

 • På gång
  16 inlägg
  7 mars 2011 10:54

  Twigan! Ska försöka göra som du säger när det gäller maten.Känner mig lite mer motiverad när jag läser att det går bra för er. Ska försöka ta nya tag!

 • På gång
  16 inlägg
  7 mars 2011 10:58

  Xara! Det verkar bra det där med att sätta upp delmål på vägen. Annars blir det jättesvårt när man bara ser hur mkt man ska gå ner totalt.Ska göra så , och ge mig själv en bra belöning när ett delmål är nått ( nej, inte kakor eller mat ).

 • Veteran
  1063 inlägg
  7 mars 2011 18:08

  Jag har stora problem med motivationen. Har alldeles för lätt för att ge upp när det blir lite motigt. Jag har 30-35 kilo att bli av med så känns mest bara jobbigt. Men för mig hjälper det att läsa om andras framgångar, att kolla kläder på nätet och se vad jag ska satsa på att köpa när jag gått ner. Men sen har jag märkt att min motivation påverkas ofta av hur jag mår den dagen. Jag har satt upp delmål som jag också har planerat en belöning för varje delmål jag når. Jag har också satt en extra stor belöning när jag når min målvkt.. Jag hoppas jag kommer dit inom ett år.

 • Nykomling
  1 inlägg
  7 mars 2011 22:41

  Jag känner som dig...Jag har testat LCHF nu ett tag och visst funkar det OM man håller sig till det. Men på ngt sätt så känns det som jag måste göra avkall på så mycket. Om jag kastar i mig barnens kant från mackan så känns det som hela dagen är förstörd osv. Gick bara runt och mådde skit för att jag misslyckades! Körde matdagboken i höstas och det gick skit bra. Så nu tänker jag köra det men ändå hålla ner kolhydraterna en del. Hoppas vi kan peppa varann!!!

 • Utmärkt medlem
  612 inlägg
  8 mars 2011 20:01

  hej min motivation är att jag mår mycket bättre när jag har gått ner. Min astma blir bättre o även min fibromyalgi. Det är nog det som motiverar mig hela tiden att hålla mig frisk. Jag tycker det är roligt att vara med i olika forum här o motionsutmaningar för att hålla ångan uppe. Sedan skriver jag matdagbok här o det peppar en också o man ser verkligen hur man äter o när man äter fel etc. roligt o lägga in sin träning o se hur många kalorier som man förbränner också. vi får peppa varandra. hälsn yrla