icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Mjölkprotein

På gång
15 inlägg
16 december 2011 19:11

Hej! Äter lchf sedan 2,5 år och jag har upptäckt att jag inte fixar mjölkprotein någon fler med den erfarenheten här? Min mat blir väldigt torftig när man ej kan äta grädde,smör ,ost. Just nu är det majonäs och olivolja till proteinet. Fick kontakt med en dietist på VC och hon tycket att jag skulle prova havredryck/grädde men de innehåller ju mycket kolhydrater......Ni andra mjölkproteinallegiker hur gör ni???

 • Veteran
  1 inlägg
  20 december 2011 22:10

  Okey. Spelar det någon roll då om det är hög- eller lågpastöriserad? Anledningen att det togs upp var att det inte är samma sak förutom högpastöriseringen. Den stora skillnaden är ju att mjölksockret, laktosen, tagits bort i laktosfria produkter, medan mjölkproteinet finns kvar. Det är inte alls självklart för de flesta människor att känna till dessa skillnader.

 • Veteran
  1 inlägg
  20 december 2011 23:06

  Det är en smaksak om man vill ha mjölk som håller sig en vecka, tre veckor eller flera månader. :) Vet att det är OT men det var du som påpekade att San hade fel, fast hon hade rätt. Jag var bara inne och rättade för stör mig på folk som ska rätta andra till nåt som är fel. Kan bli riktigt galet om det gäller nåt som är viktigare än pastörisering av mjölk. Jag utgår ifrån att dom som är laktosintolleranta eller komjölksproteinallergiker har koll på skillnaden mellan laktos/komjölksprotein, om inte kan det bli väldigt galet då man kan bli betydligt sjukare av proteinet medans laktosen mest ger diarre och magont.

 • Nykomling
  1 inlägg
  21 december 2011 11:30

  Hej Lettir! Jag har också precis fått reda på att jag är allergisk mot mjölkprotein, alltså inte bara lactosintolerant, trots min ålder närmare 50, så visst kan vuxna få den allergin tydligen. jag har bytt ut all mjölk mot havredryck och väljer då de som är berikade med kalcium för att inte få den bristen. Jag undviker också kolhydrater och lyckats gå ner 8 kilo i höst, trots att jag använder/dricker havredrycken. Får önska dig en God jul!

 • Veteran
  1 inlägg
  21 december 2011 20:39

  Men Halfdevil, San antydde att den enda skillnaden var pastöriseringen och det var ju inte sant... eller hur?:-)

 • Veteran
  1 inlägg
  26 december 2011 15:05

  Mait......Så tolkade inte jag hennes inlägg. Tolkade det som att skillnaden mellan arlas laktosfria samt deras vanliga sortiment är att det laktosfria är högpastöriserat och det är sant. Tolkar det inte alls som att hon syftar på att det är pastöriseringen som gör det laktosfritt. Att produkterna är laktosfria hörs dessutom på namnet, inget som behövs förklaras. Hur produkterna blir laktosfria nämns överhuvud taget inte alls.

 • Veteran
  1 inlägg
  26 december 2011 15:07

  Men endel tror att bara man hettar upp mjölken så blir den laktosfri... ...och det är inte sant.