icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

MDs recept på julknäcke funkar inte

Mycket engagerad
173 inlägg
2 januari 2018 17:40

Jag har just provbakat Julknäcke på MD. Jag blev lite misstänksam på receptet eftersom det inte innehöll någon fiberhusk alls, så jag la till 1 msk fiberhusk. I mitt recept har jag dessutom havrekli, men det uteslöt jag, ville ge Julknäcke en chans. Det var dumt tänkt.

 Julknäcke går sönder i tusen bitar, av hela plåten har jag kanske fått ut fyra, fem hela bitar. Resten går sönder i smulor och småbitar så fort jag försöker flytta dem från bakplåtspapperet. Nu har jag gett upp, smulat ner allt i en burk, frösmulorna går ju att använda på sallad istället. Men jag tycker inte ni ska kalla det ett knaprigt och gott knäckebröd.

Jag bakar eget fröknäcke sen länge, och mitt eget fröknäcke håller för att bre pålägg på, t ex färskost eller mosad avokado. Det innehåller både fiberhusk och havrekli. Jag fattar tyvärr inte hur jag ska göra för att lägga in receptet i MD. (När jag försöker får jag bara till resultat att en portion innehåller typ 3000 kalorier.) Jag kan inte ange antal portioner, vet ju inte exakt hur stora eller hur många bitar det blir av en sats. (Fast jag använder en pizza-slizer) Varför kan jag inte bara lägga in vikten av de olika ingredienserna och sen få näringsvärde, kalorier etc genom att ange vikten av varje bit fröknäcke jag äter? 

 • Veteran
  1 inlägg
  3 januari 2018 00:18

  Tack för att du talar om vad du tycke rom knäckebrödet. Av egen erfarenhet kan det som du skriver vara en utmnaning att få det att hålla ihop. Låta det sväll sin tid och använda pizzaslice har fungerat för mig men vi ska se om det går att förbättra.

  Vi jobbar inte med vikt utan det är portioner som gäller, det går att ändra efter du bakat klart.

   

 • Veteran
  1 inlägg
  3 januari 2018 15:38

  Jag saknar också portionsstorleken i varje recept. Jag gör oftast mer än till mig själv och då skulle det vara bra att veta hur stor en portion är för det kcal värde som anges.

 • Veteran
  1 inlägg
  3 januari 2018 19:12

  Det blir ju perfekt när vi, efter uppdatering, kan kommentera olika recept!
  Men visst vore det häftigt om vi även kunde välja andra alternativ än ”bara” portion när vi väljer mat från ett recept. Men alla kokböcker mm är nog uppbyggda på recept.

  Har inte testat, men funderar på om jag kan välja en portion från ett recept sedan spara det som ett livsmedel. Då borde jag sedan kunna välja gram istället för portion vid nästa tillfälle. Men jag kanske är helt ute och cyklar…

  Hänger inte riktigt med i hur du tänker, Tita. 

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  3 januari 2018 19:47

  Väldigt bra funktion att kunna kommentera recepten! Jag har inte varit medlem så många dagar, men har hunnit prova minst ett recept varje dag. Det är bara fröknäcket jag blev besviken på. Kanske för att jag är så förtjust i mitt eget. Jag ska göra ett nytt försök med halva satsen av mitt fröknäcke och räkna antalet rutor som blir. Jag använder också pizzaslicern.

  Och Johan, degen till julknäcket svällde bra mycket längre än den timme som står i receptet. Säkert två. Det kanske var DET som var felet?

  Aha gittan52, man kan bara välja portion från recept, men gram från livsmedel. Det var ju en bra information. Då kanske din teori skulle funka.