icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

magkatarr/magsår - omeprazol

Mycket engagerad
294 inlägg
8 september 2011 08:54

Som överskriften lyder har jag precis fått utskrivet omeprazol för magen, magkatarr/magsår.. Det börjar nu kännas bättre i magen, men hur är det med träningen.. kan jag köra igång med spinning och styrka nu direkt när det börjar bli bättre? Eller bör man vänta? (haft så ont i magen o mått illa så inte kunnat äta riktigt eller tränat senaste veckan)

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  8 september 2011 10:37

  Enda anledningen att du inte skulle kunna träna när du har magkatarr är ju om du inte klarar att äta. Men mår du bättre och kan äta som vanligt så kan du såklart träna! Det kan ju tom vara bra eftersom det kan minska stress som ofta gör problemet värre. :)

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  8 september 2011 12:13

  Jag får i mig mat nu, men det blir mindre portioner och oftare än vanligt.. annars får jag bara ont i magen.. men sammanlagt äter jag nog inte mindre mängd mat än i vanliga fall.. Ska nog ge mig på att testa o träna imorgon då :)

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  8 september 2011 13:33

  Ja gör det! :)

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  8 september 2011 14:05

  träningen påverkar inte magen, så kör på i den mån du orkar:) jag har själv haft magkatarr sen yngre tonåren och det är inget att leka med, man blir ju rätt lamslagen! pressa dig inte för hårt bara eftersom katarr är väldigt stressrelaterat! lycka till, hoppas det blir bättre snart:)

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  10 september 2011 18:44

  hej huvudsaken är att inte träningen blir en stressgrej för det påverkar magen i sig. Men annars är motion bra för stress. Börja lite lätt med stavgång eller promenader och bygg på efter hand när du känner dig starkare. Tänk på att lyssna på kroppen. Jag har magkatarr har haft sedan jag var 17 år. Jag har nu pantoloc o tycker det är bra. Glöm inte avslappning o mindfullness är också bra för att stressa ner sig. hälsn yrla

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  12 september 2011 07:42

  Körde ett spinning pass igår, det gick bra.. åt mellanmål i lugn o ro, och cyklade hemifrån i god tid, brukar kunna bli lite stressigt i vanliga fall.. men nu tog jag mig medvetet 15 minuter extra.. och väl uppe på spinning cykeln sen så kan jag verkligen släppa allt jag har i huvudet och det va helt underbart skönt!! :)

 • På gång
  1 inlägg
  17 oktober 2011 17:37

  jag går oxå på omeprasol men har inte märkt någon efekt alls på träningen, så d esäkert lungt, du får känna efter.

 • Nykomling
  1 inlägg
  19 oktober 2011 08:22

  hej!jag har haft världens problem med min mage,med halsbränn,ont i magen,illamående i flera år,,men sen jag börja ändra min kost och mängd mat,så e den så gott som bort blåst,tagit bort nästan alla kolhydrater,bara lite i bland,äter på assiette och ca va 4 timma med nått litet i mellan,många saker har blivit bättre,och vikt ner gång 10kg,så kanske e det värt ett försök!mvh pernilla