icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LCHF - Längtar efter mer grönsaker

Mycket engagerad
173 inlägg
20 februari 2018 14:00

Jag äter LCHF 16-8 och har märkt att om jag lägger till bara lite mer grönsaker och frukt, t ex tar frysta svarta vinbär till kesoplättarna och lagar en gryta med krossade tomater, lök och linser, så får jag mycket bättre vitaminstaplar, fast på bekostnad av E% balansen. Under hela tiden här på Matdagboken har jag för det mesta haft för mycket kolhydrater i min cirkel, men jag har ändå minskat i vikt fort. 10 kg på mindre än två månader.
Nu skulle jag vilja ändra lite, dvs lägga till bönor och linser och mer grönsaker och bär. Fortfarande utesluta socker, ris, potatis, pasta och spannmål. Samma kalorimål.
Kommer min viktminskning att avstanna? 

 • Veteran
  1 inlägg
  21 februari 2018 10:47

  Som du säger kan det vara en utmaning att få i sig tillräckligt med alla vitaminer och mineraler när man kör väldigt strikt LCHF.

  För att svara på din fråga; prova ät så i 14 dagar och se om du fortfarande går ner i vikt. Jag skulle tror att om du äter lite mer liberalt så kommer du ändå fortsätt ner. Och vill du vara på den säkra sidan äter du under ditt energibehov, dvs ser till att ligga på kaloriunderskott.

  Lycka till!