icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LCHF:are behöver er hjälp

Mycket engagerad
378 inlägg
21 september 2016 09:38

Hej alla,

Ni som kör LCHF och vet det fungerar (för er), hur gör ni?

Väger ni och registrerar maten?

Hur många kollisar äter ni per dag?

Strikt eller liberal LCHF?

Tränar ni?

Sparar ni motionskalorierna eller "äter" dem?

LCHF för att gå ner eller behålla vilkten? Vilken fas är ni inne i?

 

Många frågor och funderingar nu mitt i veckan men känner mig lite förvirrad...

 • Mycket engagerad
  117 inlägg
  22 september 2016 13:42

  Jag är inne på min 9:e vecka och jag registrerade bara maten första veckan, för att se var jag hamnade. Men eftersom jag aldrig vägde maten så fick jag höfta alldeles för mycket så det gav inte så mycket..

  Så därför har jag inte koll på hur många kolhydrater jag äter, men eftersom jag äter mycket grönsaker och en del mejeri så hamnar jag på liberal. Har nog anpassat maten mycket efter hur mina rutiner ser ut - finns inte på kartan att jag skulle kunna skjuta på frukosten till mitt på dagen som jag vet att många gör. Däremot delar jag upp den på två gånger så jag kan äta vid 9 på jobbet också.

  Tränar inte jättemycket - typ prommenader varje dag och 1-2 pass med zumba i veckan. Om jag är hungrig efter zumban äter jag något annars inte.

  Jag vill gå ner i vikt.

 • Mycket engagerad
  378 inlägg
  23 september 2016 13:07

  Hej Ingela,

   

  Låter det bra. Här tränas det inte mycket heller. Väger inte maten men höftar, lägger på mer än var det är och försöker komma under 10% kollisar per dag.

  Fungerar det för dig, går du ner något? Jag är där, den sista kg, hamnar på mållinjen för att hamna 2 kg över veckan efter. Har byt ut många mejeriprodukter mot laktosfritt, mandelmjölk, soya yoghurt. Blir väldigt få kollisar då :)