icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kostdagbok?

Nykomling
1 inlägg
6 augusti 2018 13:36

Hej. Jag har startat med en kickstart idag med hjälp av LCHF! Jag får då färdiga recept. Är det meningen då att man ska skriva in allt i matdagboken ändå? Jag dricker ju exempelvis kaffe med grädde eller äter ett litet mellanmål. Då går jag ju över det som står i min kickstartkostplan? 

 

Mvh Tina

 • Veteran
  4714 inlägg
  6 augusti 2018 14:20

  Hej!

  När du kör LCHF-Kickstart behöver du bara äta enligt kostplanen som du får i din kickstart. Vill du däremot kortregistrera några dagar för att kolla hur du ligger till är det bara bra. Mellanmål ska inte behövas med LCHF men i början kan du äta mindre mellanmål om du skulle känna dig hungrig eller sugen. Välj isåfall mellanmål som håller dig inom ramen för strikt LCHF. Ex en avokado, kokta ägg, lax, ost eller likande.

  Med en LCHF-Kickstart är fokus på att hålla nere kolhydraterna, kalorierna kommer i andra hand om det behövs. Ofta behöver man inte ha kalorikoll på LCHF i början av dieten. När du kommit in i det har kalorierna absolut betydelse, eller portionsstorlekarna, men det är samma sak i slutändan.

  Lycka till! 😊

 • Nykomling
  1 inlägg
  6 augusti 2018 14:23

  Tack så jättemycket för ditt svar. Kommer nog inte äta mellanmål men känner att jag gärna vill ha mitt kaffede dagar jag är sugen (dricker inte varje dag)  men då struntar jag i att lägga in det för det är ju så lite :)