icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Komma igång

Mycket engagerad
202 inlägg
8 december 2009 12:12

Jag behöver verkligen en kickstart, eller snarare en spark i baken... Kan inte lyckasa motivera mig av nån märklig anledning, det har alltid gått bra förut, men sen jag fick min andra son och han blivit lite äldre nu så rann all motivation ur mig... Deprimerad när jag tittar mig i spegeln, ångest i affären, gillar inte att gå ut längre. Får panik om vi blir bortbjudna. Ca 15-18 kg övervikt. Skulle i princip behöva en inköpslista för att komma igång, har köpt isoboken å skrivit en lista för tre dagar, men vill ju ha handlat för hela veckan på en gång. Annars lätt att jag gör ett "undantag" Nej å nu kommer julen när alla samlas, å det känns som om alla kommer att glo så fort jag lyfter gaffeln. Tänk om man var rik å fick en personlig tränare å kock... I sommar fylller jag 30, då vill jag se snygg ut igen

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  8 december 2009 20:50

  Hej, tack för tipset. Just det, bort med allt sött. Det är hemskt jobbigt att få bort det. Så på tv4 idag att socker är som kokain för hjärnan. Det lät ju kul... Not. Men allt går om man vill. Det gäller bara att jag hittar den där viljan. Men det känns som en början att jag börjar skriva här iaf.

 • Veteran
  1 inlägg
  8 december 2009 20:59

  Jag säger som nye förbundskaptenen i herrarnas fotbollslag ang Zlatan: "jag kan inte ge honom motivation, den måste han hitta själv" (eller ungefär så...) Tror inte vi blir smalare även om vi skulle ha massor av pengar till coacher och annat. Däremot är en sida som denna ett toppenhjälpmedel för att hitta sin egen motivation. Mitt tips är att du skriver i din blogg, noterar vad du äter i dagboken och sätter upp lagom mål. Sedan väljer du ut några här på sidan som du kan bolla tankar och iéer med. Med tiden blir det säkert fler, men Rom byggdes ju inte på en dag :) Framför allt, en eloge till dig som börjar NU och inte imorgon, eller efter jul etc.

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  8 december 2009 21:17

  Tack, tack tack tack. Det är sånt här jag behöver höra. Det känns skönt att börja före jul. På julafton kommer jag att äta julmat, men under kontrollerade former, men det blir kanske inte iso. Jag har just skrivit mitt första blogginlägg. Det är väl det bästa av allt, att man kan skriva av sig. Har inte riktigt fattat matdagboken, den e lite jobbig. Måste införskaffa en hushållsvåg, det känns som ett måste om detta ska gå vägen, för jag äter på tok för mkt. Det är mitt största problem. Nej imorrn kikar jag ytterligare runt å så, innan helgen ska vi nog ha hunnit handla hem enligt iso. Nu jäklar ska det gå vägen...

 • Nykomling
  1 inlägg
  11 januari 2010 00:51

  Gå inte ut för hårt bara! kan vara ett misstag att plötsligt lägga om kosten helt o hållet, istället kanske man ska ta det steg för steg... Jag är nog sån... men det är klart kan ju också vara bra att göra något radikalt...kom alltså inte fram till nånting, men tänk på vad du själv vill! Gå inte in i en diet som inte passar dig! Peppkram!