icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Klang och jubeltråd för oss som vill/får skryta lite.

Mycket engagerad
201 inlägg
6 april 2012 08:08

Äntligen, äntligen har jag lyckats med att förverkliga alla mina planer och nyrårslöften! Startade nyår med att ha värk i axlarna, fingrarna, höftböjarmuskeln mm, hade just skippat LCHF och istället blev det planlös mathållning. Några kilos övervikt ovanpå det. Nu såhär drygt 3 månader senare så har jag lyckats lägga om kosten helt; äter dagligen en råkostsallad till lunch och mycket grönt även till kvällen+ rätt mycket proteiner i form av ägg, kyckling och fisk. Rött kött en gång per vecka max. Toppar med mycket bär och frukt. Koffein 2 ggr/dag i form av te med ingefära och honung. Håller mig ganska högt på kalorier så går inte ner snabbt precis men säkert däremot. Äter aldrig skräpmat då jag alltid är mätt på ovanstående. Tränar styrka och kondition minst 2 ggr/vecka(totalt 4 träningstillfällen) och utökar sakta men säkert allteftersom jag blir starkare. Styrketräningen har stärkt axlarna redan och just nu har jag ingen värk alls. Konditionen är fortvarande dålig men blir allt bättre, orkar nu jogga 3-5 km! Det är så härligt att för en gångs skull ha lyckats få in dom goda vanorna och numera har dom blivit rutin. Det är inte svårt längre. Längtar numera till träningarna och gillar maten skarpt. Mår bra för första gången på länge, sover ok (vilket jag inte gjorde förut alls.) Jag har hittat ett bra sätt att leva på för mig, har du? Skriv om det här!

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  6 april 2012 19:19

  Vilken härlig läsning!! Jag praktiserade också "slow and steady" när jag gick ner i vikt. Snittade runt 3-4 hekto i veckan men håller man på nog länge blir det en del ändå (ca 36 kg). ;) Jag har inga förbud, arbetar bara med att kontrollera mängderna och jag känner mig numer trygg i att om jag går upp ett par-tre kilon över t.ex. jul så behöver jag bara hålla koll på mängderna igen ett tag så landar jag på min trivselvikt igen. Sen så tränar jag mycket och jag värdesätter nog den delen av livsstilsförändringen mest av allt. För mig tog det längre än tre månader att känna mig trygg i träningsrutinen, är nog först de senaste månaderna - dvs efter nästan två års regelbunden träning - som jag känner att det verkligen går på rutin.

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  7 april 2012 01:11

  Isola, vilket bra exempel du är. Precis som du tänker jag, att går man upp lite över påsk så kan man ju gå ner det sen. Har tex unnat mig att äta av det jag ville äta idag och det mesta var nog onyttigt men om man äter så till påsk/jul/midsommar och några andra enstaka tillfällen under årets lopp så är inte det hela världen om man i övrigt äter sunt och tränar.

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  7 april 2012 15:48

  Sophosc: Det är ju så det är. Finns ett talesätt jag hört från Viktväktarna som lyder "Det är inte vad du äter mellan jul och nyår som räknas utan det du äter mellan nyår och jul". Problemet är ju att verkligen hitta den där ärliga, etablerade och sunda livsstilen till vardags och att förstå vilken balans som faktiskt gäller. Lever jag sunt till vardags så innebär det inte att jag kan gå helt bananas varenda helg, för de marginalerna har jag inte, men jag kan gå bananas då och då.

 • Veteran
  1 inlägg
  7 april 2012 16:10

  Härlig läsning Jaca! Grattis och hoppas att det fortsätter lika bra för dig hela året!

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  9 april 2012 14:15

  Håller med om att träningen är det absolut viktigaste! Den är dessutom roligast att ägna energi åt, kosten får hänga med men har just nu väldigt bra "flow" med den också. Har blivit en vana och rutiner underlättar samt att kosten är viktig att sköta om man tränar mycket, iallafall jag blir lätt sjuk om jag äter för lite vid hårdare träning. Visst kan man äta dåligt ibland, tror den fysiska aktiviteten är viktigast för välmåendet däremot kanske kosten betyder mer om man vill gå ner i vikt.

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  19 juni 2012 21:30

  Så härligt att läsa om era framgångar! Jag har lång väg kvar, men känner mig 100% säker på att jag klarar det denna gång! Mina förändringar är för livet, inte en kortvarig bantningskur! Och som ni säger är motionen såå viktig! Jag blir nästan grinfärdig av tacksamhet när jag ser hur långt jag kommit. Jag har sen mitten av februari gått ner 21,7kg och jag motionerar minst en timme om dagen. Nu de senaste 2 veckorna har jag ökat på mina promenader och går oftast 1 mil och det tar ca 1timme och 45min. Varvar promenader med att gymma på crosstrainer och gåband. Mina fötter pallar inte att gå 1 mil varje dag än så länge, men lite längre fram så. =) Jag har också plockat bort potatis, pasta, ris, mjukt bröd och sötsaker och chips mm. Knäckebröd, proteiner och grönsaker är min basmat. Frukt, bär och vispgrädde min guldkant. (och kaffe och cola zero mitt knark... *s*) =) Mitt första stora mål är att väga tvåsiffrigt på nyårsafton. Det är 28kg dit. Slutmålet på 78kg hoppas jag nå innan sista juni 2013. Men tar det några veckor eller månader längre så är det ingen katastrof. Bara jag når målet. Och det vet jag att jag gör! Jag har gått upp och ner så många ggr i mitt liv och jag har lärt känna mig själv under tiden. Nu vet jag vad som funkar och inte. Så skönt!