icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ketos

Utmärkt medlem
549 inlägg
15 september 2015 10:50

Är det någon som kan förklara för mig hur man vet om man är i Ketos måste man ha särskilda stickor för att mäta?, Jag läste en artikel om att äter man väldigt lite kolhydrater kommer kroppen in i Ketos och då menar jag om man alltså äter ca 10 kh/dag i flera veckor. Och hur kan man veta att man är i Ketos hela tiden jag kommer ihåg att när jag började med Lchf åt jag mycket lite av allt och min dotter sa då att jag luktade aceton och den tiden gick jag ner ganska mycket men inte massor för jag var redan smal då. Varför jag började med Lchf var för min glutenintolerans.

Information ni som vet tack läste att man kunde köpa ketosstickor på apoteket mycket billigare än de genom kostdoktorn sen undrar jag om det fortfarande är så vanligt att folk använder sig av ketonstickor......Nyfiken som jag är

 • Veteran
  4719 inlägg
  16 september 2015 16:26

  Hej!

  Hittade mer om ämnet här, Jonas Bergqvist har en bra text om det.

  :-)

 • Utmärkt medlem
  549 inlägg
  16 september 2015 16:37

  Tack Johan smiley

 • Utmärkt medlem
  699 inlägg
  17 september 2015 06:31

  Jag har testat att mäta ketoner i urinen med hjälp av stickor men jag tycker inte det har sagt mig så mycket. Då jag mätte hade jag inte så höga halter av ketoner men som Jonas skriver, har man ätit lågkolhydrat en längre tag så får man inte så mycket utslag.

 • Nykomling
  2 inlägg
  14 november 2017 17:29

  Följde idag, min första, kickstart och fick besked att jag ätit för många kcal. Är inte menyerna beräknade för att vara "lagom" för viktminskning? Hur gör jag fortsättningsvis - minskar portioner eller lägger till mer motion el båda?