icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Keto, söker tips på smaksättning i mat

Nykomling
2 inlägg
13 augusti 2019 10:33

Hej! Är ny på detta med Keto. Söker tips på smaksättning på/i maten som inte ger så mycket kolhydrater. Brukar använda tex bbq såser och förstår ju förståss att socker odyl ger alldeles för mycket kolhydrater. Finns det någon som har tips på märken/produkter som specialicerar sig på produkter med lågt kolhydratinnehåll men som ändå är goda och okej att ha i maten? Är alla kryddor ok att använda eller finns kryddor som ger många kolhydrater som man bör undvika? Vore toppen med lite tips! 

 • Veteran
  1 inlägg
  13 augusti 2019 12:31

  Har inga egna tips direkt, men du hittar förmodligen svaret om du söker på t.ex. kryddor utan socker e.d.

  Sedan är frågan hur strikt du vill vara. I såser etc står det förhoppningsvis en innehållsförteckning och om det bara är några gram socker per 100 gr så kan du nog använda dem, såvida du inte vräker på sås wink

 • Nykomling
  1 inlägg
  15 augusti 2019 22:37

  Tack för svar, jag får fortsätta leta tänkte bara att det kanske fanns någon på denna sida som kört keto ett tag som kanske har erfarenhet/tips. Tas tacksamt emot isåfall.

   

 • På gång
  1 inlägg
  18 augusti 2019 11:02

  Jag kan tipsa om färdiga såser hos MMSports - utan socker, fett och med typ 1-3 kalorie. Jag kan rekommendera Slender Chefs tomat- och basilikasås som är jätteyummy och funkar till det mesta, inklusive på sallad. De har många fler sorter, man får läsa lite på innehållet för att se till att det är absolut noll socker. Vill jag att såserna ska bli mer feta kan jag röra ut dem med lite majonäs eller creme fraiche. MM säljer på nätet till ganska billig frakt. 

  Kryddor tycker jag är lurigt. Som tumregel kan man hålla sig till kryddor som är "rena" - undvik blandkryddor av typen allkrydda, aromat, kycklingkrydda osv. Jag använder Trocomare som är bara salt och örter som vardagskrydda. 

 • På gång
  1 inlägg
  19 augusti 2019 22:55

  Jag använder mitt hammagjorda Chilisalt och det piffar upp det mesta . används flitit kan jag erkänna laugh