icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Julbord

27 november 2019 01:51

På lördag ska jag på ett julbord. Vad kan jag äta mycke av och vad ska jag hoppa över. Jag är ny här och inte så insatt. Har gått ner 3kg. Så jag vill inte sabba allt för en dag.

 • 27 november 2019 08:19

  Även om du skulle äta fel/för mycket en dag men återgår till din vanliga rutin efter det så är det förmodligen inten katastrof.

  Jag åt julbord för sista gången förra året eftersom jag insåg att det blev alldeles för mycket, oavsett hur uppmärksam jag försökte vara. Det är så lätt att ta en bit extra av både det ena och andra.

  Äter du någon speciell kost eller räknar du "barar" kalorier?

  Julmaten är inga större problem om man äter lågkolhydrat/LCHF, tycker jag. 

  Lättast är det nog om du testar att lägga in olika ingredienser i MD, t.ex. julskinka, inlags sill etc och försöker komponera ihop en tallrik som passar för det kost, och de kalorier, du vill äta.

 • 27 november 2019 09:42

  Jag går på Keto. Har 3 kg kvar att gå ner till den 28/nov. Kan bli tufft😊. Jag ger mej inte ska gå men tar lite längre tid bara.

 • 27 november 2019 10:21

  Ja, låt det ta tid yes

  Eftersom du äter LCHF (Keto) så gissar jag att du vet vad du kan äta och vad du ska undvika. wink

 • 28 november 2019 03:34

  Hmm inte så säker. Men skinka, sill, ägg,leverpastej och lax kan jag nog koncentrera mig på. Inget bröd. En öl och 2 snapsar lär det ju bli. Men som du säger, håller man strikt därefter igen så blir de bra.