icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Januariutmaningen

Engagerad
57 inlägg
18 december 2013 15:17

Hej, Jag tänkte vi kunde börja det nya året med att ändra våra matvanor/motion under januari månad. En fin början på 2014. ( jag startade oktoberutmaningen men fick av personliga skäl avbryta med fokus på familjen) Nu är jag på G igen. Tänkte att vi kunde redan nu i december börja med att avlägga våra mål för Januari för att vara klara att köra den 2:a januari. 1:sta januari för er som orkar börja redan nyårsdag. Själv vet jag att det inte kommer nödvändigtvis att hända. Jag har tjuvstartat redan med träning. Kör ett 10 veckors hemmaträningsprogram som heter FocusT25. 25 minuters träning må-to. På fredagar kör man dubbelpass, alltså 50 min. På lördag är det vilodag och på söndag kör man ett strechprogram på 25 min. Jag är i skrivande stund på dag tre. HEJ TRÄNINGSVÄRK!! Hemmaträning och träning överlag kräver disciplin, liksom att lägga upp sina nya matvanor. Så i januari är mina utmaningar: *Slutföra min 10 veckors träningsprogram ( måldatum blir 2/3, en vecka går bort pga skidresa) *sockerfri, tanken är att vara utan godis och läsk hela 2014. Och så är det tillåtet med mörk choklad på lördagar *Nå min målvikt på 56 kg. (väger idag ca 63 kg) *Minska i omfång (cm) på diverse delar av kroppen *Börja min resa till en vältränad och tonad kropp *Ändrade matvanor till det nyttiga Vilka hänger på?

 • Engagerad
  57 inlägg
  1 januari 2014 12:46

  Gott Nytt år!! Första dagen i Januari är här. Nu kör vi så det ryker. Jag firade med god mat och dryck igår. Åt inte några massiva mängder. Inget snaskande heller. Åt efterrätten dock. Höll mig till vitt vin. Ingen läsk eller godis intogs igår. Har inga planer på att göra så under denna månad heller. Törsnrosa - härligt att vågen belönar dig!! Igår hade jag stora problem att hitta en outfit för festen. Alla kläder jag har, åtminstone finkläder är för trånga, kan inte knäppa. Det var inte roligt att ta på det som går att knäppa över det jag ville ha på mig. Var på stan för att handla något nytt - men inget satt bra. Jag var jätte ledsen, provade hundra outfits. Det ska det bli ändring på! Så det så. En dag som denna här, är nog den svåraste att inte trycka i sig godsaker eller snabbmat. Men jag ska bara inte göra det. Köpte en måltidsersättning att inta till lunch och sedan laga en ordentlig middag istället. Ska göra mitt yttersta för att få in ett träningspass idag. Nu kör vi!

 • På gång
  24 inlägg
  1 januari 2014 16:13

  Trivselkilon och kläder passar inte ihop! Först och främst vill man inte köpa nya kläder när man ändå planerar att gå ner. Tillslut när man bestämmer sig för att jag måste verkligen ha nya kläder eftersom inget passar, ja då hittar man ändå inget fint :/ Vi är verkligen en fikarfamilj, alltid kaffe och kakor! Det har gått lite bättre för mig den senaste tiden eftersom det oftast är gluten i det mesta och jag tål inte gluten vidare bra. Men idag kunde jag inte låta bli och käkade en damsugare. Har fått min dos av socker plus havregryn, kanske jag får ont i magen :/ Lycka till med träningen! Annars är det en ny dag imorgon ;)

 • Engagerad
  57 inlägg
  4 januari 2014 21:40

  Samma här. En riktig fikafamilj. Min man är inte sen med att berätta vad han e sugen på i tid och otid. Jag är dock inte sen med att tacka nej. Önskar att han hade bättre karaktär än jag så att inget fikabröd hittade hit. Men jag har sagt till honom att inget gott eller alkohol in i detta hus förrän vi drar till fjällen. Köpte hantlar idag. Provde kläder. Varför plåga sig själv på detta viset? Aj aj aj. Men man kan ju inte få nog av käftsmällar med tanke på hur dåligt jag inlett januari månad. Imorgon blir det powerwalk. Önskar att komma upp på morgonen innan frulle men tror inte på det. Sover så dåligt om nätterna just nu. Så det blir väl innan lunch. På måndag är det åter dags att ta vid där jag slutade med träningen. OCH MATEN!!! Ställde mig på vågen idag. Ytterligare 2hg upp. Bajs!

 • Veteran
  2117 inlägg
  4 januari 2014 22:00

  I veckan har jag bara missat en punkt av mina mål, att gå till jobbet, men det har jag tagit igen med mera träning. Jag var elak med mina arbetskompisar och skickade det resterande julgodiset till avdelningarna så vi slapp bli frestade :) Nu har jag städat bort allt godis ur min lägenhet och börjas skriva matsedel. Jag följer dock inte matsedeln men tänker på vad jag äter och har köp in en massa nyttiga saker och ätit middag hela veckan (nästan) Jag har även varit och tagit prover så jag ska kunna ställa in min medicinering. Resultatet är att jag gått ner 0.3 kg. ingen mängd men jag är nöjd :)

 • Engagerad
  57 inlägg
  5 januari 2014 13:59

  En powerwalk utträttad. Hatar att gå. Powerwalks är inte alls min grej men jag var ju tvungen att göra nåt idag. Kallt var det. Hittade inte mitt underställ. Men jag stod ut i 46 min. Och kom 4,7 km. Längtar tills baklåret är helt bra och jag kan börja löpträna. Imorgon sätter jag igång med vecka 3 på min Focus T25 träning. Längtar faktiskt. Väldigt mkt. Helgerna snart över och man kan återgå till normala rutiner och mat. Nyttig sådan. Jag har bestämt. INGET godis alls fram tills skidresan. 26 januari. Fattar ett nytt beslut då. Men hoppas att jag då känner att godis är fett överskattat! :D

 • På gång
  24 inlägg
  5 januari 2014 20:27

  Första veckan på året är över! Idag sprang jag 7 km och det gick finfint. Vägde lite mer i morse, men jag tror att jag kanske är lite förstoppad... Vikten rör sig upp och ner men jag vet att jag gör rätt saker, resultatet kommer imorgon eller i övermorgon ;) Ny vecka imorgon PEPP PEPP PEPP!!!

 • På gång
  24 inlägg
  5 januari 2014 20:30

  SuperK, toppen!!! Bra jobbat!!! Hahaha... låt andra käka upp det ;)