icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

jag vaknar på nätterna och äter typ alt söt och kex

Nykomling
1 inlägg
12 december 2011 22:57

Jag hat haft det problemet sedan många års tillbaka.jag är vaken och vet att jag göt något dum men jag äter i alla fall dagen eftet mår dåligt eftet och lovar att sluta med det men upprepar dagen efter.jag äter typ 4-5 st digastik kex eller en bannan eller godis inga mat bara söt.hjälp vad ska jag göra är jag ensam om det?

 • Veteran
  1 inlägg
  12 december 2011 23:17

  För att komma till rätta med den här sortens problem kan det vara nödvändigt att ta hjälp av ett proffs. Jag skulle sökt en KBT-terapeut, kognitiv beteendeterapi är en terapiform som ger oss möjligheterna att gå till botten med inte bara själva ovanan utan orsaken till ovanan, roten till det onda. Vissa saker blir så mycket enklare om man tar hjälp av en utomstående, någon man kan lita på och som man kan prata med i förtroende. Man måste inte bära alla bördor själv. Pepp!

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  13 december 2011 08:38

  Eller så ser du till att äta bra innan du lägger dig :-) Exempel på bra sista mål är lättkesella med bär, det ger mycket protein som är mättande. Även om ditt ätande kan vara psykologiskt så blir det ju svårare att äta om du inte alls är hungrig. Alternativt tänker du att du får äta det du vill äta till frukost, bara du inte äter det på natten. När det sen är dags för frukost är du förmodligen mer ståndaktig och väljer att äta vanlig frukost i stället.

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  14 december 2011 10:06

  Det viktiga är väl att fundera över varför du äter då. är du hungrig? Sugen? Uttråkad? Frustrerad över att du inte kan sova? Jag har själv sömnproblem och det är på nätterna när jag inte kan sova som jag kan bli toksugen på något, oftast kolhydrater eller annat "lugnande". Lösningen för mig är att ta tag i sömnproblemen snarare än att försöka äta nyttigare för det är liksom inte i nyttigheten problemet sitter. Även om det såklart skulle vara ett mindre problem om jag åt en morot än smörgås. En grej som jag tycker hjälper lite är att flytta om måltidsordningen så att jag har utrymme för ett större mellanmål en-två timmar innan läggdags. Jag brukar koka två ägg och äta det ena som det är och det andra på en skiva fullkornsbröd med lite kaviar för smak. Det mättar bra och dämpar åtminstone suget ifall jag inte sover. Jag somnar också lättare om jag är mätt.

 • På gång
  1 inlägg
  18 december 2011 16:13

  Hej inte för att vara elak men köp inte hem det du vet att du inte bör äta. jag har fyllt upp med nyttiga saker som ja kan ta so nötter keso skinka ost på natten .då behöver man inte ha så dåligt samvete nästa dag . kram fjaril

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  19 december 2011 20:01

  Jag hade väldigt svåra problem med detta i några år. Jag höll på att bli tokig på nattvandringarna till köket, flera gånger varje natt. Till slut lade jag ett gäng mandariner bredvid sängen och åt fem, sex stycken när jag vaknade på natten. Åt dem halvsovande. Efter en vecka var det över och jag kunde sova hela nätterna igen. Man bör väl ha ett glas vatten bredvid sängen så att man kan skölja munnen efteråt.