icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jag behöver råd.

Nykomling
2 inlägg
13 oktober 2016 18:41

Hej.

Jag är en sjubarnsmamma som fram tills jag väntade mina tvillingkillar 2012 låg ganska stabilt i vikt, om ändå lite högt ca 77 kg, 

Jag gick upp till 128 kg, :( Fick så mycket vätskeansamlingar i hela kroppen, det var det värsta dom hade sett på specialistmödravården. Har sökt hjälp på vårdcentralen för min vikt, men fick bara ett par stödstrumpor & vätskedrivande med mig hem. 

När jag nu hittade denna sidan igår, tänkte jag att nu jäklar, problemet är att jag vet inte om lchf är rätt metod för mig, jag har alltid ätit dåligt & min ämnesomsättning har varit lite konstig, eftersom jag ända sedan 5 års åldern bara gått på toa & gjort stort 1 ggr i veckan, i bland ännu mer sällan, jag har aldrig upplevt att jag varit hungrig mer än små sugen.

Läkaren sa till mig att promenader med mina svullna fötter & ben är inte ens att tänka på :( Jag har en cross-trainer framför tvn, men även den gör ju ont, jag kan stå där ca 5 min i taget. 

Enligt läkaren stasar min övervikt mina ben & de svullnar & samlar vätska.

Igår vägde jag mig första gången sedan mars 2013 den slog i bott 150kg. 

Jag vet inte hur jag ska börja och en bypass lär ju inte funka, jag äter ju bara för att jag måste.  Funderar på att köpa ett startprogram här, men vill ju veta om det ger något.

Någon som kan ge ett råd snälla.

 • Veteran
  3939 inlägg
  14 oktober 2016 12:10

  Du behöver ju inte välja någon speciell kost till att börja med, utan se till att du sätter en gräns för hur många kalorier du ska äta. Sedan kan du prova dig fram vilken typ av kost som passar dig bäst.

  Om du investerar i ett plusmedlemsskap så får du också tillgång till en mängd olika menyer där du kan plocka ut sådant du gillar och när du väljer dem så får du automatiskt in kcal etc i din matdagbok. Då får du också en överblick över ditt intag av vitaminer och mineraler.

  Till en början kan det vara bra att verkligen ta sig ordentligt med tid att sätta sig in i alla funktioner här på MD och kanske spara visa måltider som favoriter, vilket underlättar vid framtida registrering.

  Stort lycka till!

 • Veteran
  4719 inlägg
  14 oktober 2016 18:02

  Hej och välkommen!

  Gittan har redan gett dig bra tips men vill du ta ett kort telefonsamtal med mig finns jag till förfogande. Kontakta mig gärna här. Då kan vi börja med ett program och sedan tillsammans komma fram till en fortsättning.

  Trevlig helg! smiley

  Mvh Johan, Grundare matdagboken.se

 • Nykomling
  2 inlägg
  14 oktober 2016 23:55

  Tusen tack för svar! smiley

  Men om jag köper kickstart, utan att ha valt inriktning, går det?

  En dietist i mellerud, sa att jag hade så kallad svältkropp? Jag förstod inte riktigt vad hon menade, men hon sa att jag åt för lite så kroppen tog till vara på allt & därför var jag så sällan på toaletten trodde hon...... 

  Jag glömde skriva att jag äter inte så mkt, men när jag blev sugen tog jag oftast en kexchoklad & en kopp cappucino eller en burk coca-cola, jätte dåliga vanor jag vet, sad

  Jag har nu valt bort både cola och godis kakor mm och tänkte att jag håller mig lite åt lchf. En del vätska har försvunnit i mina ben på dessa 3 dagar, men vågen har jag inte provat ännu, är ganska ledsen över att den slog i bott i onsdags när jag skulle registrera mig här, vågar inte ens tänka på hur mkt över 150 kg jag väger crying Men när vågen stannar på 149kg ska jag festa till på en hel burk keso. cheeky

  Tack för att någon orkar läsa mitt gnäll........

  Hoppas ni får en trevlig helg <3 

 • Veteran
  4719 inlägg
  15 oktober 2016 10:06

  Kontakta mig gärna genom att klicka här.

  Skriv med ditt telefonnummer så kan vi ta ett kort telefonmöte så ser vi till att du hamnar rätt från början.

  smiley

 • Veteran
  2916 inlägg
  15 oktober 2016 15:38

  Hoppas att tackar ja till Johans erbjudande och kontaktar honom så hittar du direkt det som passar dig och så får du den proffshjälp som du behöver!

  Vi andra peppar dig under resan och berättar vad vi gjort! Kör på!!

 • Utmärkt medlem
  790 inlägg
  16 oktober 2016 13:11

  Välkommen hit...pepp till dig...LYCA TILL......smiley

 • Utmärkt medlem
  561 inlägg
  17 oktober 2016 18:16

  Tacka JAA till Johans erbjudande! Det är guld värd att få tips från proffs. Jag fick råd av min doktor innan jag blev medlem här. Han hade själv varit stor och stark och gått ner med hjälp av 16:8. Egentligen fick han inte råda mig, sa han, men gjorde det i alla fall. Det är jag tacksam för idag! Jag har lyckats gå ner i vikt, även om jag fortfarande har en lång resa framför mig.

 • Nykomling
  2 inlägg
  16 juni 2018 18:14

  Det är inte gnäll det är en frustration över att det blev som det blev. Nu har det snart gått 2 år sen ser jag. hoppas att du kommit en bit på väg.
   

 • Mycket engagerad
  240 inlägg
  4 juli 2018 16:19

  Ja, ring Johan och lycka till med fortsättningen.