icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ingen som kör GB (glykemisk belastning)?

På gång
23 inlägg
17 maj 2011 20:43

Hej! Jag undrar om det finns fler än jag som kör med GB i stället för GI? //vicz

 • Mycket engagerad
  209 inlägg
  18 maj 2011 10:51

  Jag ligger på en kost som motsvarar deras beräkningar. Tycker att rekommendationer att utesluta frukt och morötter ex verkar fullständigt fel. Du måste äta STORA mängder av det för att det inte skall vara bra. Dessutom beror du på vad du äter det tillsammans med. Jag tror vi behöver ha i oss av alla näringsämnen från kostcirkeln MEN av rätta proporrtioner.

 • På gång
  23 inlägg
  18 maj 2011 11:11

  Men hej! Det finns alltså fler, skoj. Jag tänker också som du. Dessutom är jag multiallergiker och ska jag skära bort de få frukter jag kan äta som gi anser fel blir det inga frukter alls. Bananer är jag dock restriktiv med än så länge. Hur tycker du att det fungerar för dig? Hållt på länge?

 • Mycket engagerad
  209 inlägg
  18 maj 2011 18:36

  Ett par veckor,funkar bra. Har läst en del om resistent stärkelse också.Dvs dessa produkter bryts inte ner i kroppen utan passerar oförändrade direkt till tjocktarmen.Fungerar som nyttiga bakterier.

 • Nykomling
  2 inlägg
  3 juni 2011 15:34

  Har kört med det tills jag hittade denna sida.Men haloo !!! Ät så mycket du vill av tex. kött,kyckling,avacado mm.mm. Det funkar inte för det blir ändo kalorier som överstiger daxsbehovet.Har bara funkat ett par veckor med snabb viktminskning och sedan upp igen. Detta funkar med att räkna kalorier.Vill jag gå ner så kan jag inte äta mera än jag använder,så enkelt är det bara.Fick mig en tankestälare och fattade att ingen metod funkar bra om det är snabbbantning och när bara vätska försvinner ur kroppen.För en lyckad resultat krävs det långsiktighet,rätt kaloriintag,äta från alla grupper för att kroppen och knoppen skall må optimalt bra och även bli medveten varför och vad jag äter ??? Finns inga genvägar. Jag mår bra av att ha lämnat bort bröd,pasta och vetemjöl,svullnar inte då,men kan för den sakens skull inte äta hur mycket annat jag vill,det fattar jag nu.Kul och ett nytt hopp tändes,äntligen gick ljuset upp för mig varför det aldrig blir resultat som håller. Lycka till !!

 • På gång
  23 inlägg
  3 juni 2011 16:53

  Ingen har påstått att man kan äta hur mycket man vill för att man äter på ett visst sätt. Däremot reagerar kroppen inte på samma sätt inför olika former av kalorier. Äter man kolhydrater som gör att blodsockret stiger och att insulin frigörs t ex ska man vara medveten om att insulinet triggar fettinlagringen. Jag äter samma kalorimängd sedan jag började med GB men har för första gången på fyra år börjat gå ner. Det går långsamt men det går.

 • På gång
  23 inlägg
  3 juni 2011 16:55

  Mysak: har du nån bra länk om resistent stärkelse? Det låter intressant.