icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hyreskontrakt

Mycket engagerad
102 inlägg
7 september 2015 11:14

Hej!

Här är en fråga heeeeeelt utanför kost och hälsoämnet, men jag tänkte att det kanske finns någon snäll själ här inne som kan hjälpa mig då mitt googlande inte riktigt gett mig svaret jag är ute efter...

Jag ska flytta i december och måste nu säga upp min hyresrätt i denna månaden då vi bara vill behålla den året ut. Nu till min fråga:

Är det någon som har idéer eller vet hur man ska formulera en uppsägning som jag ska skicka till hyresvärden? Vill gärna att det blir rätt...

/Mikkan

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  7 september 2015 15:08

  Jag besökte bara mitt fastighetsägare och sa att jag ville säga upp lägenheten, fick skriva på ett papper om uppsägning. Sedan var det klart.. Du måste inte formulera dig på något vis eller ha en anledning till uppsägning.. :)

 • Veteran
  1 inlägg
  7 september 2015 16:58

  De gånger jag sagt upp hyresrätter så har jag bara ringt tre månader innan flytt (uppsägningstiden) och sagt att jag vill säga upp lägenheten...Inga problem. Har aldrig hört att det måste vara nåt formellt skrivet papper.

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  7 september 2015 17:03

  De har ingen info på sin hemsida (irriterande) men på kontraktet står att lghten ska sägas upp skriftligt tre månader innan avflyttningsdagen. Undrar om ett email kunde funka...?

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  7 september 2015 18:10

  Kunna säga upp bostad genom telefonsamtal låter inte riktigt seriöst, då ju vem som helst säga upp vilken lägenhet den vill.. Kul om man hamnar på gatan för att någon sagt upp din bostad och hyresvärden skrivit kontrakt med annan hyresgäst... Nä det lät ärligt inte som en seriös hyresvärd :/ Skicka ett mail om skriftligt gäller mail, eller de behöver ha in den i pappersform av dig personligen..

 • Veteran
  1 inlägg
  7 september 2015 18:46

  Var en väldigt seriös hyrevärd, som hade bra koll på sina hyresgäster. Därför gick det oxå bra att säga upp via telefon amanda89. Bodde hos dom i nästan 20 år men i fyra olika lägenheter.

  Måste det vara skriftligt, lämna då in det personligen på kontoret, så slipper det bli några missar. Formelt skrivet, det tror jag inte det behöver vara utan skriv bara vad det gäller och från vilken datum.

 • På gång
  1 inlägg
  7 september 2015 21:10

  De gånger jag flyttat och sagt upp lägenheten har jag skrivit under med mitt namn på baksidan av hyreskontraktet som jag sedan skickat in eller gett hyresvärden personligen. Att säga till hyresvärden att nu tänker man flytta går nog både skriftligen eller muntligt men det är först när hyresvärden fått in det påskrivna hyreskontraktet som uppsägningen börjat gälla. Man behöver inte formulera sig på något speciellt sätt eller komma med någon förklaring till flytten.

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  11 april 2016 10:18

  Sonen tittade på en lägenhet på nyårsafton i en annan stad. Åkte hem och skrev ett mejl till sin hyresvärd med uppsägning av både lägenhet och garage. Tre månader senare. Skrev att han ville ha bekräftelse på uppsägningen. Fick bekräftelse med öndkat uppsägningsdatum. Några dagar senare men med uppsägning nyårsafton, 

   

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  11 april 2016 10:20

  Ser nu att det varförra hösten du skrev om detta.

  så nu ör du flyttad och klar!