icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hur många måltider?

På gång
50 inlägg
24 mars 2009 16:51

Hej! Innan jag började se över min kost så kunde jag äta flera gånger om dagen utan att ens vara hungrig. Bad, I know. Men nu när jag har börjat se över min kost och träning så minskar ju faktiskt vikten sakta men säkert. Det som dock har hänt är att jag inte alls behöver vara hungrig speciellt ofta. De senaste dagarna har det räckt med två mål om dagen, ett vid lunch och ett vid 17-18. Ska man se till att äta oftare fastän man inte känner sig hungrig? Tänkte på det med att hålla blodsockret på en jämn nivå och så.

 • Nykomling
  1 inlägg
  24 mars 2009 17:31

  Du skall äta frukost också och mellanmål,viktigt för att du inte skall börja småäta. Frukost Mellanmål Lunch Mellanmål Middag Kvällsfika ungefär så brukar jag äta,men då beror det lite på hur dagen ser ut. Mår betydligt bättre att sprida ut måltiderna jämnt under dagen och inte vråläta vid några få tillfällen. Mellanmålet brukar bestå av en frukt eller en macka av ngt slag,yoghurt eller nåt annat jag tycker om.

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  24 mars 2009 18:19

  Det beror på vad du äter, skulle jag vilja säga. Äter du mat som höjer blodsockret behöver du fylla på ofta. Äter du mat som håller blodsockret på en låg och jämn nivå behöver du inga mellanmål. Själv var jag jämt sugen förut och mådde illa om jag inte fick nåt i mig på tre timmar. Nu äter jag två eller tre ggr om dagen och håller mig väldigt nöjd på det!

 • På gång
  1 inlägg
  24 mars 2009 18:43

  Grejen är att jag äter så pass bra dom gånger jag äter att jag inte känner mig sugen eller hungrig emellan måltiderna. Frukost äter jag på vardagarna när jag är i skolan men som högskolestudent är det väldigt mycket hemarbete också och då tenderar jag att sova längre. När jag har ätit en ordentligt brunch är jag inte hungrig förrän vid 17-18 tiden och sedan är jag nöjd för dagen, oftast. Jag äter varken godis, chips eller dricker vanlig läsk och jag minimerar antalet kolhydrater. Sötsuget är mer eller mindre borta och om det dyker upp så tar jag en morot eller ett glas vatten etc. I början såg mina måltider ut som du, Marina skrivit ovan. Men nu har jag, konstigt nog, bara hållt på i 14 dagar och jag känner inte det behovet av att äta längre. Så ska jag försöka stoppa i mig någonting ändå eller ska jag äta när jag är hungrig? (om man bortser från småätandet)

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  24 mars 2009 19:18

  Äter du LCHF, så ät när du är hungrig. Det kan faktiskt vara så enkelt! :-) (Det viktiga är väl att du får i dig tillräckligt med protein, men det brukar oftast inte vara svårt.)

 • På gång
  1 inlägg
  24 mars 2009 19:26

  Jag kör en blandning på LCHF och GI, eller ja.. vad är egentligen skillnaden? Man skippar ju kolhydraterna i båda.. Men ja, det är i alla fall inge problem alls :)

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  24 mars 2009 19:32

  Skillnaden är att GI skiljer på snabba och långsamma kolhydrater och undviker de snabba. LCHF skiljer inte på olika sorters kh utan menar att samtliga ger insulinpåslag. Sen är det skillnad i fetter, GI kör mer med vegetabiliska fetter och LCHF med animaliska. Men det blir en helt annan tråd kanske... Huvudsaken är att det funkar för dig! :-)

 • Nykomling
  1 inlägg
  24 mars 2009 19:49

  Jag äter sex till sju gg/dag då väldigt små mål. Brukar lägga ett lite större mål mitt på dagen. Annars brukar jag äta Frukost 400kcal Mellanmål 150-200kcal lunch 300-400kcal Mellanmål 150-200kcal Middag 300-400kcal kvällsmål 150-200kcal det brukar bli mellan 1500 -1800kcal, genom att äta på detta vis blir du ldrig så hungrig att du riskerar att äta för stora portioner. Du håller blodsocker och ämnesomsättningen på en jämn nivå. Som mellanmål kan du tex äta kokta ägg, lättkesella, keso eller frukt. Jag brukar föredra proteinrika alternativ då de mättar bättre. Till lunch och middag blir det ofta fisk, kyckling eller annat kött med massor av sallad och eventuellt en kolhydratskälla beroende på hur jag tränar den dagen. Mer träning = mer kolhydrater Hoppas du hittar nåt som funkar bra för dig