icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hur i hela friden kan kokt pasta ha mindre kalorier än okokt?

På gång
41 inlägg
24 oktober 2009 18:01

100 gram okokt pasta har ca 366 kcal 100 gram KOKT pasta har 174 kcal Jag får inte ihop det? OCH om det står 100 gram näringsvärde på pasta påsen, är det kokt eller okokt de menar då???????? Inte fördubblas väl pasta vikten när den kokas eller???

  • Veteran
    5083 inlägg
    24 oktober 2009 23:03

    Jo, näst intill... Pastan suger upp mycket vatten och väger då betydligt mer.

  • På gång
    41 inlägg
    25 oktober 2009 18:54

    Hur mycket skilland är det egentligen? Vet någon hur mycket t ex 70 gram okokt spagetti väger kokt?? Glömmer alltid att väga efteråt för att se. Och vilket är smartast skriva in den kokt eller okokt??

  • Nykomling
    8 inlägg
    25 oktober 2009 21:13

    # 100 gram torr pasta blir ca 270 gram kokt pasta. # 100 gram torr pasta ger 350 kcal medan # 100 gram kokt pasta bara ger 129 kcal.

  • På gång
    41 inlägg
    26 oktober 2009 07:47

    Tack :)

  • På gång
    41 inlägg
    26 oktober 2009 07:49

    Då måste det som står på förpackningen betyda hur många kcal torr pasta har. Då undrar jag: Vad anser man är en OK portion pasta? Torr eller kokt?

  • Veteran
    1881 inlägg
    26 oktober 2009 10:37

    Normal portion torr pasta är ca 70g, är man storätare eller äter den med tex en lättare tomatsås kan man öka till 100g. Vill man gå upp/ner i vikt gäller kanske andra mått men det har inte jag koll på.

  • På gång
    41 inlägg
    26 oktober 2009 16:17

    Tack :)