icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hur hitta motivation

Veteran
1092 inlägg
9 mars 2017 21:42

Det är så svårt att sluta äta choklad m.m. Försöker börja om varje dag men på kvällen faller jag dit, hittar på ursäkter m.m. Hur ska jag hitta motivation? Känns som ett straff mer än en morot. Vill ha morot för att låta bli choklad, äta lite mindre mat, träna och gå ner i vikt. 

Vilka är era bästa tips mot sötsug? Och hur ska man komma ifrån "jag får inte...", "jag måste låta bli..." som leder till dåligt samvete när jag misslyckas. Hur ska jag vända det till något positivt?

 • Veteran
  4714 inlägg
  10 mars 2017 16:28

  Hej!

  En riktigt bra början är att faktiskt bestämma sig och följa någon form av program. Vi har tagit fram program för ändamålet. Följ programmet en dag i taget och säg till dig själv på morgonen: "Bara för idag ska jag inte äta något godis" sedan gör du samma sak dag nr 2 och så rullar det på av bara farten. Efter ett tag känner du sannolikt betydligt mindra behov av något sött.

  Lycka till och pepp! smiley

   

 • Mycket engagerad
  180 inlägg
  10 mars 2017 17:46

  Jag har ett målfoto som morot - ett fotografi från när jag tycker att jag vägde lagom mycket.

  Är man van att bli sugen på kvällen kan man fördela kalorierna så att man har mer på kvällen. Samt byta ut onyttigt mot nyttigt. Jag har ätit mycket grönsaker på kvällarna när jag varit sugen. Nästan inga kalorier men mättande och det blir en del tuggande.

   

 • Utmärkt medlem
  688 inlägg
  11 mars 2017 09:06

  Är det just choklad som du blir sugen på? Det kan ibland vara på grund av brist på viss mineraler. Testa att logga din mat på MD för att se om det är något du får för lite av t.ex zink, krom eller magnesium. 
  Sedan kan ju stress och hormoner spöka också. Fundera om det kan finnas något där. Ibland hjälper det inte att enbart vara motiverad utan ibland gäller det att lära sig förstå kroppen, för den kan vara mycket starkare än viljan. Pepp.

 • Veteran
  1092 inlägg
  15 mars 2017 20:34

  Tack för alla svar!

  Har inte riktigt tiden att väga och skriva ner allt jag äter för tillfället. Blir svårt att följa ett program tror jag då min mage inte tål allt, bl.a så blir min mage orolig av för mycket grönsaker.

  Ibland klarar jag en dag eller två men sen efter två eller tre dagar kommer sötsuget igen....