icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hur går det på helgen?

På gång
45 inlägg
31 januari 2014 11:51

Jag undrar hur ni "klarar" helgerna? De är ju ofta förknippade med andra matvanor kanske och lite så. I andra omgångar när jag kört liknande matdagboken har det gått lite sisådär ibland, men än så länge har jag klarat det ganska bra. Nyhetens behag kanske att man ser lite resultat och har inte tröttnat på att vara "duktig" och ha viljan (senare kan det ju tryta lite ibland). Men det vore kul att veta hur ni tycker det funkar och hur ni gör. Hur resonerar ni kring mat och snacks och vin eller vad det nu kan vara? Ja, ni fattar. :)

 • Mycket engagerad
  170 inlägg
  31 januari 2014 13:20

  Försöker ha koll på maten och brukar klara det rätt bra. Dock så är det vinet som jag gärna vill njuta av fred-lördag, så nu har jag bestämt mig för att det får bli vatten på fredagar och vin på lördagen. Har gett mig fanken på att klara av att gå i mål och känna mig bekväm till sommaren i bikini. Blir ev att jag skippar vinet även på lördagen, men det får jag se, får ju börja lite smått haha. Undviker jag alkohol så äter jag inte heller onyttigt, risken är annars att ngt gott som tex ostbågar/chips slinker ner. Fördärvar ju då hela min nyttiga vecka!

 • Veteran
  1247 inlägg
  31 januari 2014 13:33

  Jag brukar äta lite gott på helgen men det betyder inte att det är onyttigt. Kanske gör extra god mat, efterrätt eller så. Jag testar just nu att baka en hel del paleorecept. De är ofta både söta och goda men ändå med bra ingredienser i. Därmed inte sagt att de är kcal-snåla. :) Man kan ju även tänka att man kanske inte måste äta nåt extra gott varje helg, utan göra det när man verkligen är sugen eller om man ska iväg på nåt särskilt, kalas eller liknande. När jag gick ner i vikt brukade jag använda upp de där 500 kcal jag drog av för att kunna gå ner om jag ville ha lite godis eller dricka nåt glas vin eller så. Det blir en hel del mer jag kunde äta/dricka utan att gå upp. Det gjorde också att jag inte kände att jag förstörde nåt, jag tänkte bara att jag inte gick ner lika fort när jag gjorde så ibland.

 • På gång
  45 inlägg
  31 januari 2014 14:47

  Det låter klokt. Jag tycker att man måste hitta en bra nivå som man kan upprätthålla sedan. Men vanor kan ju vara väldigt svårt att bryta. Jag tycker också att det är svårt med just vinet, gillar det på helgen, men jag kör också mindre av den varan. Konsumtionen var kanske inte jättehög innan heller, men det känns bra. Vaknar piggare på helgmorgnarna och njuter av en skön promenad innan det är dags för frukost. Även om man dricker lite vin tycker jag man blir lite seg och dimmig på morgonkvisten.

 • På gång
  45 inlägg
  31 januari 2014 14:52

  Jag brukar också ha måndag som min vägdag och "fuskväga" mig på fredagen. Då blir man lite peppad under helgen att behålla fredagens resultat (som förhoppningsvis är bra). Det hjälper faktiskt mig ganska mycket. Annars är det lätt att jag tänker att lite popcorn gör ju inget. Det gör det ju inte i sig, men attans vad mycket vätska som binds med allt salt! Och det är inga lätta grejer - det syns på vågen!

 • Veteran
  2117 inlägg
  1 februari 2014 05:52

  Jag brukar träna mer på helgen och äta bättre ( om jag inte jobbar) så oftast är helgen en bra tid för min vikt. Har svårare med veckorna när jag jobbar och äter på jobbet (vi har mycket näringstättkost som våra gamla behöver) jag försöker byta och äta det som passar bäst från salladsbuffen och det varma men det är lite jobbigt då det är god mat som man skulle vilja äta :)

 • Veteran
  1247 inlägg
  1 februari 2014 08:45

  Nåt som är värt att tänka på är att fundera/planera hur ni vill ha det på helgerna även när ni nått era mål. Risken är stor att man går tillbaka till sin gamla livsstil men vill man behålla sin nya vikt så går inte det. Pepp på er!

 • Nykomling
  7 inlägg
  4 februari 2014 12:10

  Helger för mig är ett stressmoment. Jag är studerande och spenderar dom flesta helgerna hos mina föräldrar. Oftast slutar det faktiskt med hetsätning på söndagskvällen. Hur gör ni andra för att inte börja frossa på helger? Använder ni belöningar eller vet ni saker man kan sysselsätta sig med när sockersuget drar igång?

 • Engagerad
  82 inlägg
  6 februari 2014 22:28

  Jag vill ha något gott på helgen om jag bara ska vara hemma och mysa framför tv`n. Det betyder inte kränga flera påsar chips, flera marabouchoklad och sen en kladdkaka på det utan jag funderar på vad jag är sugen på i början av veckan och räknar ut hur många kalorier som behövs till det, om jag redan i början av veckan kan komma på något. Om jag t.ex vill ha en påse bilar eller ett marabou så ser jag till att spara in det under veckan genom att tex äta 100 kcal mindre än uträknat mån-fre så kan jag äta ett marabou (100g) på fredagen eller lördagen med gott samvete, utan ångest, veta att det inte kommer påverka vikten negativt och njuta av vad jag äter. Då blir det inte att jag trycker i mig allt jag hittar och sen mår illa och har ont i magen i två dagar och med stor ångest. Det har gett mig en bra balans!