icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hur får jag i mig mer protein?

Nykomling
4 inlägg
12 april 2018 20:38

Jag kör en blandning av GI och Iso just nu, tränar 2-3 styrkepass i veckan och går långa promenader. Varje dag när jag reggat min kost och  motion i matdagboken, så "fattas" det protein. Jag följer de recept som finns i matdagboken, men jag väljer ju själv, följer alltså inte färdiga menyer. Hur kan jag enklast fylla på med mer protein de dagar det behövs. Vill helst slippa proteinpulver... 

 

  • Mycket engagerad
    1 inlägg
    12 april 2018 22:04

    Jag brukade äta kvarg med lite hackade nötter på, gott om protein både i kvarg och nötter. 

  • Engagerad
    1 inlägg
    13 april 2018 10:26

    Jag vet ju inte hur du äter men oftast så blir det ju ganska bra med protein till middagen.

    Prova med att laga dubbla portioner av din middagsmat och ät den andra halvan till lunch dagen efter.
    Kan vara speciellt bra om du vill undvika mejerivaror. Annars keso kanske kan vara något. 50g 4% keso = 6g protein.

  • Veteran
    1 inlägg
    14 april 2018 17:43

    Det finns en ost som är väldigt proteinrik utan att vara så fet att man får dagsbehovet på en macka, "Munkens svarta" från Västgöta kloster. 1 dl är lite över 50g, cirka 110kcal men du får hela 16g protein.

    Orkar du med 100g ost får du 33g protein mao, det är t om bättre än kycklingbröst (30g protein per 100g råvara) och tonfisk på burk (29g per 100g råvara). Men det är ganska mycket ost cheeky
     

  • På gång
    1 inlägg
    15 april 2018 15:55

    Oftast ger ju mat (lunch och middag) nog med protein. Det är kanske frukosten och mellanmålen som är proteinfattiga. Jag försöker utgå från ägg, kvarg eller keso när jag gör mina småmål. Ex smoothie på vaniljkvarg och kokt ägg till frukost. Kvarg med musli är en annan variant. Mellanmål är det gott att blanda keso med vaniljkvarg och lite varma bär, blir nästan som risifrutti. I undantagsfall blir det en proteinbar, propud eller proteinmilkshake.