icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

HJÄLP att skriva in egen måltid?

På gång
36 inlägg
9 april 2018 12:39

Hej! Jag har varit med länge och skrivit in ex egen Måltid men aldrig gjort recept/måltid för flera personer utan räknat ut vad det blivit för en person men nu hittar jag inte hur gör man om man vill göra ex en Tjockpannkaka för 6 personer skriver in alla ingredienser men sedan bara vill ha 1 portion hmm? Vert inte hur jag ska förklara på bästa sätt men var skriver man in för hur många pesoner Måltiden ska vara för ex?

 • Veteran
  1 inlägg
  9 april 2018 17:02

  Du lägger in receptet som det är för så många personer som det är beräknat till.
  När du sedan lägger in det i din MD så får du automatiskt bara en portion

 • På gång
  1 inlägg
  9 april 2018 19:34

  Men om jag Skapar måltid och lägger in ingredienser så finns ju inget val för portioner vad jag kan finna? Hur och var lägger jag då bäst in recept menar du? Alltså lägger jag in recept för 4 portioner så blir det KCAL därefter typ hela 800 Kcal och inte /portion i Mina Måltider?

   

   

 • Veteran
  1 inlägg
  10 april 2018 09:01

  Om du bara vill skriva in det i måltid så får du dela alla ingredienser i antal portioner som receptet innehåller för att få en måltid. Sedan kan du spara den måltiden som en favorit för att slippa upprepa alla ingredienser nästa gång du väljer den.

  Det jag menar är att du istället kan lägga in det som ett recept istället och när du sedan lägger in det i din matdagbok så får du automatiskt en portion av det, dvs md räknar ut hur många kcal en portion innehåller.