icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hallus Valgius

Utmärkt medlem
550 inlägg
28 januari 2015 15:40

Någon som opererat sin hallus valgius, eller känner någon om hur det gick och hur det blev efter operationen, börjat bli smått hysterisk nu när det snart bara är ett par veckor kvar tills jag ska göra det lite drygt. Ju mer jag läser om det ju otäckare verkar det vara men hypokondriker som jag är ser jag ju bara bekymmer nosurprisefrown

 • Veteran
  1 inlägg
  28 januari 2015 16:01

  Jag vet en ung tjej ca 20 år som opererade båda fötterna samtidigt, kryckor några veckor och smärtstillande men nu är hon väldigt nöjd och har inga problem längresmiley

 • Veteran
  1 inlägg
  28 januari 2015 16:08

  BAKGRUND
   Hallux Valgus är den vanligaste fotåkomman hos vuxna och är vanligare hos kvinnor än män. Hallux Valgus betyder att stortån är snedställd.

  ..

  ORSAKER

  Etiologin till Hallux Valgus är okänd. Smala och trånga skor har ofta fått skulden, men om detta är den enda orsaken vet man inte med säkerhet.
  Dock förekommer tillståndet främst hos kvinnor och nästan aldrig hos barfotabefolkning.

  ...

  BEHANDLING

  Operation görs vid uttalade besvär och först efter att icke-operativ behandling inte har gett tillräckligt god effekt. Mer är 100 olika operationsmetoder finns beskrivna.

  ...

  UPPFÖLJNING

  Efter operativ behandling är prognosen god. Återfall förekommer, men är inte speciellt vanligt. God operationsteknik är ofta avgörande för resultatet.

  Klippte bara ut det absolut mest relevanta från Internetmedicin, och det är väl ungefär det jag kan bidra med. Misstänker att du redan hittat och läst det?

  Jag hoppas och tror i alla fall att det kommer att gå bra för dig och din fot. Sjukvården är bra i det här landet, oavsett vad kvällspressen basunerar ut (de skriver aldrig om alla hundratusentals lyckliga slut, bara om de lösnummersäljande olyckliga).

  Försök att inte stressa upp dig själv för mycket, och sköt om dig! Pepp!

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  28 januari 2015 16:33

  Tack paloma och LadyG

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  22 februari 2015 13:13

  Du kan kolla om det finns någon grupp för hallux valgus på facebook. Liknande grupper brukar vara slutna eller hemliga. Annars kan du gå in i en grupp som t ex "Vi som lever med värk". Man brukar hittar andra som varit med om/ är med om samma sak. Du kan få information och stöd och lite kärlek :)