icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

"Gratis" är gott! Tips om lågkalori/ kalorifria njutningar i vardagen...

På gång
38 inlägg
27 juni 2016 09:28

Hej!

Jag har en kaloribudget på 1600 kcal per dag, och jag behöver tips på sådant som inte "kostar" så mycket i kcal. Därför tänkte jag starta denna tråden och jag hoppas att någon där ute vill dela med sig av sina bästa lågkcal tips!

Jag kan själv börja med att tipsa om chipottle-pasta eller Lousiana hotsauce, några droppar av detta i linsgrytan eller soppan tillsätter massor med hetta och smak men innehåller nästan inga kcal.

Annars är ju vattenmelon en favorit såhär i sommartider men problemet med detta är att jag kan äta nästan hur mycket vattenmelon som helst...

 • Veteran
  1 inlägg
  27 juni 2016 15:04

  "Ris", "pasta" och "nudlar" med väldigt lågt kaloriinnehåll:
   http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/livsmedel/ris-pasta-och-nudlar/index.html

  Lågkalorisektionen på gymgrossisten har dessutom BBQ-sauce med nästan inga kalorier, sockerfritt godis, choklad från Carbzone etc:
  http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/livsmedel/dieter/lagkalori/index.html

  Jag brukar förvisso knapra på kalla morotsstavar eller finstrimlad vitkål, och jag älskar brysselkål (lättkokad, kall med lite flingsalt) och rå kålrot men jag vet att jag inte är som andra :D
  Annars är grönsaker en ganska trygg källa av godsaker att vända sig till, nästan oavsett om man väljer frysta eller färska.

   

 • På gång
  1 inlägg
  28 juni 2016 19:50

  Tusen tack, LadyG! Gymgrossisten har jag inte sett innan.

  Frysta grönsaker brukar jag ge mina barn när de är sugna på något gott, äldsta dottern hävdade bestämt att det visst finns spenat-glass när hennes fröken påstod motsatsen! Dottern har ju ätit "spenatglass" (= frusna spenatbitar) sedan hon var liten!