icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Går inte ner i vikt. HJÄLP!

På gång
12 inlägg
20 oktober 2010 07:46

Har under andra delen av sommaren inte kunnat träna som tidigare. Semestern blev ganska stillasittande med viktuppgång som följd.Vägde 60 kg vecka 37 då jag började träna igen. Nu 59.Kör 2 spinningpass och 2-4 jympapass på Friskis i veckan.Äter enligt ISO-metoden så gott det går(max 1600kcal/dag). Där sägs att man ska gå ner 1 kg i veckan men jag har stått still sen v.39.Vad gör jag för fel?Klarar nog inte att äta mindre. Känner redan att det är på gränsen men kämpar på.

 • Nykomling
  10 inlägg
  20 oktober 2010 08:15

  Undrar detsamma jag också, bara det att jag går upp i vikt av 1200kcal om dagen, helt obegripligt!!!

 • På gång
  16 inlägg
  20 oktober 2010 08:21

  Perfekt fråga för jag undrar detsamma jag också! Jag tränar ca 4-5 gånger i veckan i 45 min, jag äter bara ca 1300 kcal om dagen - och jag har gått upp 0,3 kilo på ca 2,5 veckor! Hur är det möjligt??

 • Engagerad
  69 inlägg
  20 oktober 2010 08:24

  Jag har haft lik ( jag hoppas det har lossnat nu) ..men endast 2 veckor. Jag tror att jag har haft vätska i kroppen. Jag har tränat ganska mycket och haft en del träningsvärk men av erfarenhet så vet jag att min kropp binder vätska i början då jag  utökar min träning. Jag brukar försöka dricka mer vatten, av någon anledning tror jag att om jag har bundit vatten så ska jag dricka mer för att bli av med det....men det är helt eget påhitt.I morse såg det ut som att de har lossnat lite för mig...men vi får se. Jag väntar med spänning att någon ska skriva ett klokt och vetenskapligt inlägg så man kan tackla problemet.  :)

 • Nykomling
  5 inlägg
  20 oktober 2010 11:23

  Har du mätt dig om du inte har omvandlat lite av det lösa till lite mer fasta muskler som faktiskt väger mer. Kan ju vara så som Tekla säger att det är vätska..men kanske inte så många veckor..peppkram!

 • På gång
  22 inlägg
  20 oktober 2010 12:44

  Hejsan. ja jag undrar lite jag med. Jag tränar 4-5 dagar i veckan på gymmet. Löpning,roddmaskin,power walk och styrka, är där mellan 60-90 min. Jag går inte heller ner i vikt utan snarare upp (+2kg sen sep). Jag ligger under mitt dagliga kcal behov och spar mellan 2900- 4000kcal i veckan (första veckan med matdagboken sparade jag nästan 6000kcal på en vecka).Är det musklerna som byggs som gör att jag inte går ner? Jag tycker att magen blivit rundare, eller snarare hårdare, men putar mer än innan. Jag tycker det här är jättejobbigt, det kommer säkert sluta med att jag slutar äta igen för jag får rå ångest över detta.Från att jag rasade 8kg ( 60 kg- 52) på bara några få veckor i somras för att jag slutade äta, som i september vände till att jag började träna, äta och få en stabil kost och fått tillbaka en enorm styrka igen, och nu till tankar som rör sig om att jag starkt funderar på att jag ska sluta äta igen *orolig* gör jag något fel med min kost, motion? Äter jag fel saker? suck :/

 • Engagerad
  69 inlägg
  20 oktober 2010 13:06

  Kan man bygga muskler så fort???? (utan hjälpmedel)

 • Mycket engagerad
  237 inlägg
  20 oktober 2010 13:32

  Njae, du kan bygga muskler ganska fort - förutsatt att du vet vad du gör, vad du äter och framför allt: ligger på överskott. Jag tror inte att det är ett "muskelproblem" här - för att bygga på det sättet som skulle ge en viktuppgång kan man inte ligga på -500 kcal och träna lite allt möjligt, det är styrketräning på högre nivå och minst ens dagliga behov.

 • Engagerad
  69 inlägg
  20 oktober 2010 14:28

  De var just de tankarna jag hade. Framför allt här på mitt jobb är de så otroligt mycket snack om att "är ute och går så mycket...men går inte ner i vikt. Jag måste ha byggt muskler, de känns" då personen/personerna sitter och trycker i sig fikabröd..Vad kan man säga...jag tar inte ens upp en diskution. Då jag också vet att personen aldrig har svettats av ansträngning.Usch vad neg jag är...men det har retat mig länge.

 • På gång
  28 inlägg
  20 oktober 2010 18:38

  Om man tränar mkt å hela tiden ligger på ett underskott av näring kanske det låter självklart att man går ner i vikt, men musklerna behöver också energi för att byggas. Äter man inte ställer ju kroppen dessutom in sig i svältläge å spar på allt, då den gör sig redo för denna nödsituation  så att säga. Se över lite vad du äter, om du kanske bör ändra kosten något å testa nån gång att chocka kroppen genom att äta ordentligt en dag (då menar jag inte en massa godis å liknande förstås), för att få den att reagera igen å börja jobba. Sen kan det ju också va huvudet som spökar, e man tex deppig el väldigt nere påverkar det viktnedgången negativt i många fall. Jag hoppas att du får bukt med problemet å hittar mönstret, som du förmodligen måste bryta, för att se resultat. Lycka till! :)