icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Frukt i isodieten

På gång
16 inlägg
19 maj 2011 10:44

Jag undrar hur jag riktigt ska tänka vad gäller frukt och grönsaker när jag äter enligt isodieten. Jag älskar speciellt frukt och tycker det är väldigt bra mellanmål men jag märker att jag drar mig för att äta det alltför ofta eftersom mitt kolhydratintag då blir så högt. Så istället brukar jag äta lite kalkon eller keso eller nåt annat med mycket rpoteiner eftersom jag tycker det är det svåraste att få i sig tillräckligt av. Fast idag till exempel hann jag inte laga någon lunch att ta med till jobbet och nappade då tag i en mängd frukt och bär och en burk kvarg (som jag lagade fruktsallad av) + ett kokt ägg. Det blev ju väldigt högt kolhydratintag i detta mål och inte särskilt jämnt fördelat. Var det här en hemsk lunch? Hur mycket frukt och grönt är okej att äta om man ändå vill följa isodieten?

 • Veteran
  4722 inlägg
  19 maj 2011 11:03

  Det går bra att äta frukt och grönt med isodieten, det är en del av den dieten. Se bara till att äta ungefär lika mycket av de olika energigivande näringsämnena kolhydrater, fett och protein. Kvarg/keso blandat med frukt brukar vara vanligt förekommande i isodieten. Det innebär dock inte att du kan äta hur stora mängder som helst utan du bör hålla dig till din kaloribudget som är 1600 kcal om man kör isodietens upplägg rakt av. Detta med en fördelning som jag beskrev ovan. Lycka till!

 • Veteran
  3537 inlägg
  19 maj 2011 22:49

  Frukt och grönt kan man nästan inte få för mycket av enligt Paulun (som skrivit boken om Isodieten). Då ska man äta bra mycket - "hinkvis" :-) Frukt innehåller speciella kostfiber som "klistrar fast" fettmolekyler så man får med sig fettet ut den naturliga vägen istället för att lagras i kroppen. Bra va?! Det viktiga är som sagt att det är isokaloriskt dvs att energiprocenten är någelunda jämnt fördelat i tredjedelar - fett, kolhydrater och protein.