icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Frukost när man börjar med GI?

Nykomling
2 inlägg
25 juli 2011 00:00

Har prövat massa olika sätt att äta och tänkte ge GI en chans oxå! Dock har jag problem att hitta bra frukostar... Har hittat ett program på 8 v jag försöker följa. Under de första två, ska man helst inte äta mejeriprodukter.. Så där är jag.. Har kämpat med ägg, men de är ingen större favorit. Gröt klara jag inte av konsistensen på.. Vad kan man äta? Innan bestod frukosten av Afil lätt med hallon eller valnötssurdegsbröd med serranoskinka, samt juice att dricka. Hände även att det kunde bli andra saker, men ytterst sällan..... Drack även mycket kaffe då, men har tagit bort det helt just nu!

 • Nykomling
  9 inlägg
  25 juli 2011 10:32

  Varför ska du inte äta mejeriprodukter? Jag äter också åt GI-hållet och gör ofta en smoothie till frukost. Det går snabbt o är gott! Brukar ta lite vad jag har av bär o yoghurt o mixa det. Havrepannkaka är inte heller så tokigt: 0,5 dl fiberhavregryn 1,0 st ägg rått 0,5 dl lättmjölk 0,5 krm salt 1,0 tsk fast smör 15,0 gr hallon Mixa havregrynen till en mjölblandning o tillsätt de andra ingr. Stek i smöret som en pannkaka o servera m lite färska hallon 209 kcal/portion Lycka till!

 • Veteran
  3541 inlägg
  25 juli 2011 10:40

  Fortsätt kämpa med ägg. Det är en bra start på dagen. Jag har också haft väldigt svårt att äta ägg på morgonen tidigare men när jag fick måltidsförslag av min PT och ägg ingick i stort sett varje frukost så kämpade jag mig igenom det, och nu funkar det. Ägg kan ju varieras på flera sätt och det kanske är det som är tipset för dig. Hitta något som passar dig. Om inte det funkar med kokt så funkar det kanske med stekt, äggröra eller omelett (med skinka?)? Eller något pannkaksliknande som kan serveras med hallon eller andra bär? Det blir ju som sagt inte mycket kvar att tipsa om, om det ska vara mejerifritt och inget grötigt :-) Men det finns ju en del bröd med lågt GI (även knäckebröd, det finns t.ex. recept på ett gott fröknäcke här under recept) som man skulle kunna ha serranoskinka på.

 • Mycket engagerad
  265 inlägg
  2 augusti 2011 12:43

  *SDS Hej Har du börjat på GI nu? Hur har det gått med både frukost och vikt? Jag vill börja 2 veckor rivstart på GI men letar med frukostar, ägg på morgonen är ingen favorit heller och skulle hellre vilja äta turkiskt youghurt med bär? undra om det funkar de 2 första veckorna?

 • Mycket engagerad
  116 inlägg
  25 februari 2012 16:13

  Jag har precis börjat och tycker det är svårt men vad man ska ta till att äta :-( Tidigare åt jag 1:a målet en kopp välling, tycker det är lätt, smidigt och gott mål, sedan 2:a målet smörgås och kaffe, tycker det är gott och sedan 3:e målet vaniljyoghurt, Icas tycker den är jätte god och hade Axa musli! Nu står jag här som ett frågetecken

 • Mycket engagerad
  116 inlägg
  6 mars 2012 09:40

  någon???