icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Frukost?

Nykomling
2 inlägg
8 september 2009 10:20

Jag har funderingar, jag har tänkt att följa Lchf så gott de går. Till frukost har jag ätit 2 dl fil med 1 dl blåbär o 1 dl jordgubbar, vilket jag trode var bra, men har nu sett när jag skriver in det i matdagboken att de e massa kolhydrater i det? Min fundering är då om det alltså är dåligt att jag äter det? Eller om det går bra ändå, då det enbart är kolhydrater från bär? Någon som vet? Ni kanske har något annat förslag vad jag kan äta till frukost, snabbt o lätt? Tacksam för hjälp!

 • På gång
  50 inlägg
  8 september 2009 19:34

  Bären ger en del kolhydrater pga. fruktsockret men jag tycker ju givetvis att bär är bättre än flingor. Dessutom är ju blåbär rikt på antioxidanter och det är super för kroppen! Men du kanske inte ska äta det varje morgon utan försöka å variera lite. Keso med makrill i tomatsås. Keso med rökt kassler. Filmjölk med linfrön och kanel. Stekt ägg med tomater. Omelett. Osttallrik. Det finns mycket lätt och snabbt att äta på morgonen :)

 • Engagerad
  79 inlägg
  8 september 2009 21:11

  Du kan ju också prova att bara ha 1dl blåbär eller jordgubbar så blir det genast mycket mindre kolhydrater och byt till någon yoghurt med mer fett i sig(grekisk/turkisk)

 • Utmärkt medlem
  930 inlägg
  8 september 2009 21:46

  smoothies 2 portioner 20 g frysta bär, ca 1/2 dl 1dl yoghurt 10 %Turkisk el Grekisk ½ dl grädde Kallt vatten Eller ostomelett med bacon kanske. Keso med grädde och lite ekologiskt vaniljpulver ,kanel eller kardemumma någon ostskiva med bredgott eller skinkrulle med bredgott till Äggmjölk kryddat med kanel, kardemumma ,ekologiskt vaniljpulver eller choklad(kakao)

 • Utmärkt medlem
  1000 inlägg
  8 september 2009 23:11

  Miss Mullig Vad är äggmjölk?

 • Utmärkt medlem
  930 inlägg
  9 september 2009 07:20

  amoe Här får du ett recept men det finns massa varianter. Du kan om du vill byta smöret mot kokosfett och ta annan sötning än stevia. Sen kan du lägga till mer äggula om du tycker den känns blaskig 1 ägg och 1 äggula 2 rejäla klickar osaltat smör nypa kanel ,kardemumma eller nypa muskot ev kakao el kaffe som krydda men den går at dricka naturellmed c:a 1 krm stevia 3-4 dl kokande vatten Ha alla ingredienser i en blender eller behållare som du kan använda stavmixer i. Häll på kokande vattnet och mixa till det kvickt. Färdigt! Oh..kollade i kylen det tjocknar gräddigt och mysigt lite granna när det svalnar. Går bra blanda en stor sats att ha i kylen håller ca en vecka då värm i mikron eller på spisen men passa den då för sen skiljer sog lätt om den blir för varm.

 • Utmärkt medlem
  1000 inlägg
  9 september 2009 15:23

  Miss Mullig! Tack för ditt recept. Kan även vara till nytta för andra medlemmar som vill prova.

 • Utmärkt medlem
  930 inlägg
  11 september 2009 15:45

  Ja vist kan det efter som det är gott och nyttigt*L*