icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

frukost

Nykomling
1 inlägg
2 april 2009 18:06

Har hållit på med LCHF metoden i 4 veckor. Tycker att jag följt programmet till fullo. Har inte minskat något i vikt Är trött på ägg och bacon till frukost Har någon förslag på annan frukost illar inte fil, som inte är smaksatt ) går det bra att tillsätta tex hallon i filen och sötningsmedel? Tack för hjälpen imatt

 • Veteran
  1 inlägg
  2 april 2009 21:19

  Kolla under receptkategorin low carb.

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  3 april 2009 08:36

  Fil innehåller ganska mycket laktos och därmed kolhydrater. Prova något fetare, som turkisk yoghurt. Hallon kan du ha i, men sötningsmedel kan trigga insulinproduktionen. Du får pröva dig fram, alla är olika och tål olika. Jag t ex går inte ner i vikt med för mycket mjölkprodukter. Det kan ta tid att komma igång med viktminskning med LCHF. Det beror på hur stor övervikt man har, hur insulinresistent man blivit, och hur mycket man har bantat förut. Andra frukostar kan vara äggröra och en bra korv, fläskpannkaka utan mjöl, eller egentligen vilka matrester du har från middagen. Lycka till!

 • Nykomling
  1 inlägg
  3 april 2009 19:20

  Jag har, när det gäller frukost, ställt mig frågan varför just den måltiden måste vara så annorlunda den till lunch och middag. Det var mitt eviga dilemma när jag la om till Lchf i november. Nu gör jag helt enkelt så att jag alltid lagar dubbla antal portioner av det jag lagar till dagligen och har därför alltid något tillagat att börja dagen med.