icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Förvirrad

Nykomling
1 inlägg
11 maj 2016 09:44

Jag tänker gå ned i vikt mha strikt LCHF men i min dagbok räknar den bara kalorier vilket jag väl inte ska bry mig så mycket om eller?

och hur hittar jag recept? De allra flesta har för mycket kolhydrater när jag äter strikt. Tacksam för hjälp!

Anne

 • Veteran
  5533 inlägg
  11 maj 2016 09:50

  Eftersom Matdagboken är tänkt att fungera för alla redovisar den alla möjliga siffror, men vilka du väljer att bry dig om är helt upp till dig.

  Recepten hittar du här http://www.matdagboken.se/?p=recept

  Under varje kategori, t ex Lunch/middag hittar du fler kategoriseringar om du klickar. Det är expanderbara menyer, där LCHF, ISO etc döljer sig under vilken måltidstyp det är.

  Lycka till!

 • Engagerad
  86 inlägg
  11 maj 2016 10:14

  När det gäller vad din dagbok visar så ska du gå till - min profil - medlemsinställningar - rulla ner till Önskad energifördelning - där väljer du metod. Finns bl a strikt LCHF som du ju vill ha.

  du ska inte fylla i "Energibehov", däremot ska du fylla i rutan för "Kaloriavdrag", lämpligen 500.

  Lycka till!

 • Nykomling
  1 inlägg
  11 maj 2016 15:59

  Tack för tips. Recepten har jag hittat men jag efterlyser ett sätt att filtrera så att jag slipper alla LCHFrecept med för mycket kolhydrater. Men då finns det alltså inget sätt mer än att klicka in på vartenda recept. Ett tips för de som har sidan är att skapa en underrubrik för de strikta recepten... 

  Har skrivit in strikt på min profil men det verkar inte som om sen tar hänsyn till det. Och vitsen är väl att jag inte ska dra av något utan bara ändra kostvanor om jag förstått det rätt?

 • Veteran
  3935 inlägg
  11 maj 2016 17:02

  Jag kan hålla med dig om att det skulle kunna finnas lite mer information och inte bara kcal under rubriken för respektive recept.

  Men för LCHF handlar det ju inte bara om kolhydrater utan fördelningen mellan fett/protein/kolhydrater.

  Vad du har skrivit in i din profil har inget att göra med vilka recept du får upp, om det är det du menar. Många av oss använder inte recepten här på MD utan skriver in våra egna måltider. Och även om man använder de recept som finns så kan man lätt ändra i dem och då ändras ju fördelningen i alla fall.

  Jag tror nog att du kommer in i det hela varefter du provar dig fram. smiley

  Välkommen hit, förresten!

 • Engagerad
  86 inlägg
  11 maj 2016 17:20

  Jo, jilla vitsen är att du SKA dra av kalorier. De rekommenderade som MD räknar ut är för jämvikt. Dvs det som din kropp behöver idag med den aktivitetsgrad som du har angett.

  Om du vill gå ner i vikt så behöver du minska ditt totala intag med förslagsvis 500kcal/dag. Det ger en viktnedgång på ca 0,5kg/vecka.

  Sen är det helt rätt att du/vi inte ska se detta som en bantningsmetod att följa (oavsett vilken väg vi väljer här). Problemet för många är ju att stanna kvar på målvikten när man väl är där, och om man bantar sig dit så är det lätt hänt att återgå till felaktiga vanor igen.

  Vi lär oss istället att lägga om vår kost varaktigt, då är det inte lika svårt att behålla vikten senwink

   

 • Veteran
  3935 inlägg
  11 maj 2016 17:30

  Jag är inte så säker på att du behöver dra av så mycket som 500 kcal/dag.

  Personligen så tycker jag det kan vara bättre att istället räkna ut hur många kalorier man behöver när man når sin målvikt och se till att få i sig ungefär så många redan nu.

  Om du har ett behov på ca 1750 kcal/dag för att behålla den vikt du har idag, så gissar jag att du inte har så mycket övervikt och att du dra av 500 kcal verkar inte så hälsosamt.

  Om du dessutom vill äta strikt LCHF så behöver du kanske inte dra av så mycket alls. Men det märker du efter några veckor.

 • Nykomling
  1 inlägg
  11 juni 2017 12:22

  Tycker oxå detta är besvärligt, vill idag tex äta grillade tjocka revben som jag grillar själv, hur mycke får jag äta tex, och kan jag äta vitkålsgratäng till, jag äter oxå strikt. ????