icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

förvirrad!

Nykomling
4 inlägg
31 mars 2009 16:21

Kvinna, 38 år, 169 cm, 100 kilo, vill gå ner till ca: 75. Har provat allt och har till och med börjat fundera på operation. Är det nån snäll själ som kan tala om för mig hur jag ska äta. Man vågar snart inte stoppa mat i munnen för det är "fel"sort, fel kolhydrater och fel fett osv. Ha prövat LCHF/GI där jag först går ner och sen börjar jag gå upp. Är även rädd att jag förstört kroppen med bantning, kan man göra det? Så, nu har jag gnällt av mig lite=) Matdagboken ser fin ut! Ullis

  • Mycket engagerad
    1 inlägg
    31 mars 2009 19:07

    Hej Ullis! Jag känner med dig. Visst kan man "förstöra" kroppen med bantning, men det är inte permanent! Kroppen kan läka, men oftast tar det tid eftersom det metabola systemet är kvaddat. Hitta en kosthållning som du trivs med, och som inte innebär att du ger kroppen för lite av det den behöver, och sen kanske du måste ha tålamod. Låta kroppen förstå att den inte blir satt på svält, först då kan den våga släppa ifrån sig fettet. Det kan ta tid, men till slut fattar den galoppen och du kommer att gå ner. Viktop ger stora och irreparabla skador på organismen. Jag skulle akta mig om jag var du. All lycka till! Och "gnäll" hur mycket som helst! Vi är ju här för att stötta varandra! /willow

  • På gång
    1 inlägg
    1 april 2009 09:08

    Hej Ullis! Jag tror att detta är det bra forum för dig. Här kan man prova sig fram för att se vilken metod som passar en själv. Själv delar jag in tallriken i fyra delar vid lunch och middag. Halva består av ca. 200g grönsaker gärna varma, kokta eller wokade, en fjärdedel av potatis, pasta eller ris och den sista fjärdedelen något proteinrikt som kyckling, fisk eller kött. Till varje måltid äter jag också lite fett, en tsk olja eller flytande margarin. Detta använder jag oftast till matlagningen, men om måltiden går att laga utan fett har jag oljan på salladen istället. Jag försöker begränsa mitt ätande av feta ostar och charkprodukter då jag tror att dessa kan vara skadliga för kroppen i för stora mängder. Till mellanmål ofta frukt och om jag har tränat tar jag en Naturdiet till mellanmål. Detta är bara ett tips från mig. Det viktigaste är att de hittar ett sätt att äta som passar dig själv och att du inte tillför kroppen mer energi än vad du gör av med. Lycka till och hör gärna av dig. /Liselott

  • Nykomling
    1 inlägg
    1 april 2009 09:34

    Tack för"peppet" =) Och det är ju som ni säger, det gäller och hitta en stil som passar mig utan att det ska kännas allt för krångligt. Nä, nu ska dra på mig mössa och jacka, blåser somm attans här i dag, och bege mig utt med hunden.

  • Veteran
    1 inlägg
    1 april 2009 10:38

    Hej Ullis! Det spelar inte så himla stor roll vilken metod du använder bara du äter under ditt energibehov. Registrera allt du äter och dricker här på matdagboken tills du fått kläm på vad och hur mycket du kan äta.

  • På gång
    1 inlägg
    2 april 2009 09:33

    Hej. jag känner igen mig i det du skriver. Jag har själv vägt 90,5 kg för bara några veckor sen, detta berodde mest på fel mat, tröstätning. Min mamma kör GI-metoden och tycker att jag ska prova det och visst gick jag ner men saen när jag slutade gick jag upp. Jag tror någonstans det gäller att hitta sin egen metod. Själv så kör jag in gen metdo precis utan äter det mesta fast med måtta, jag äter mig inte så där jättemätt. Sen mycket grönsaker, frukt skippa godis, fika, dricka. Promenera varje dag. För mig gällde det att hitta en egen "metod" som jag trivdes med, det är viktigt attg hitta något som passar dig själv. Lycka tyill!/Evelina