icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Fel kcal i recept ?

Utmärkt medlem
737 inlägg
9 januari 2017 18:42

Hej spanar lite i recepten i veckomenyerna på medelhavskost. Vecka 1 dag 6 finns ett frukostrecept "Fiberhavregrynsgröt med äpple kanel och honung" och i menyvyn står det att frukosten är 371 kcal, men när man klickar på receptet och går in i det står det att frukosten är 507 kcal!!!? I menyn på ingredienser står "1 dl havregrynsgröt fullkorn fiberhavregryn 62 kcal." Vilket stämmer när jag kollar av i livsmedeldatabasen, men i receptet står det under ingredienser "1 dl Fiberhavregryn fullkorn ångprep" och när jag kollar det i livsmedeldatabasen är det 141 kcal, en skillnad på 79 kcal, men skillnaden mellan menyns 371 kcal för hela frukosten och receptets kcal 507 är ju 136 kcal?? Förvirrad... Sen undrar jag varför fältet "skapa ny forumtråd" som finns om jag loggar in i webbläsaren på min mobil (android smartphone ) inte finns när jag går in i matdagboken.se på datorn?? Då finns bara rutan som det står FORUM i och under den SÖK rutan... ingen "skapa ny forumtråd" har bett min 20 åriga dotter som är mycket duktig på datorer, om hjälp,men hon kunde inte heller hitta något sätt att skapa ny tråd på datorn..så nu sitter jag å knappar på mobilen vilket är jätte tröttsamt, HJÄLP hur gör jag? (Kunde inte heller hitta forum på appen..) Letade också mailadress till ansvariga på sidan men hittade inte det heller 😅 finns ju säkert nånstans men var?

 • Engagerad
  1 inlägg
  9 januari 2017 19:25

  Kan inte hjälpa dig med receptet, men däremot känner jag igen problemet med att skapa ny forumtråd.

  Jag kan inte heller göra det i chrome, som jag normalt använder. Det ser ut likadant som du beskriver.
  Däremot fungerar det perfekt om jag använder explorer istället.

  jag föreslår att du testar en annan webbläsare om du vill starta ny tråd här via datorn.

 • Veteran
  1 inlägg
  10 januari 2017 20:10

  Jag kollar upp detta imorgon, hinner inte nu 👍🏼😀

  / Johan

 • Veteran
  1 inlägg
  11 januari 2017 00:11

  Jag hade skrivit in färdig gröt istället för 1 dl havregryn, därav felet.

  Det är fixat nu smiley

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  11 januari 2017 00:13

  Jo chris48 det var ju det jag kunde hitta skillnad på men i menyn står att måltiden är 371 och i receptet 507 (vilket låter mycket för en frukost ) och registrerar man då receptet som en måltid så registrerar man om det är fel, 136 kcal för mycket!! Om man som jag tänkte då vill ha denna frukost dagligen så blir 7*136 = 952 kcal i veckan registrerade i "onödan" då man inte ätit dem och 952 kcal är mycket!!

 • Veteran
  1 inlägg
  11 januari 2017 00:19

  1. Skapa ny forumstråd, hittar du uppe i det vänstra hörnet under fliken "Forum" där finn en grön knapp "Skapa ny forumstråd"

  2. Forumet har vi  inte i appen. Forumet kommer även det att bli nytt med mobilanpassning mm.

  3. För att kontakta oss, nere i footern (längst nere på sidan "Kontakt" ) Eller klicka här.

  smiley

   

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  11 januari 2017 19:06

  Tusen tack för svar Johan! (Och ni andra också så klart 😊) Johan det var just det som var problemet, som jag skrev i inlägget så finns helt enkelt inte den rutan "skapa ny forumstråd" 😮 när jag arbetar från datorn... bara när jag går in i webben via min mobil... Men ska prova via explorer istf Chrome som jag nu använder, som Emmi11 tipsade om här ovan, eftersom inte hon heller hade någon "skapa ny forumstråd" knapp via Chrome 😊 har inte hunnit ännu..