icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Crosstrainer kaloriförbrukning vs matdagboken

Engagerad
59 inlägg
3 februari 2018 11:45

Matar jag in 40 min träniong här på md så får jag ett betydligt högre värde än på min crosstrainer. Jag är ju osäker på vad som är lätt, medel och hård.

Jag brukar köra hill-programmet där några staplar går upp på max motstånd. Kan skilja upp mot 100kcal. Jag vet ju att detta är en ganska så grov uppskattning. Jag matar ju in min vikt i maskinen och kör 40 minuter.

Tycker ni att jag ska minska till 30 minuter och ta högre belastning. Jag har bara tränat i ca tre veckor väger 127 kilo (gått ned 6 på tre veckor) Min grundkondition är avsevärt bättre känner jag och jag är allmänt piggare.

Kan man få lite råd.

 • Veteran
  1 inlägg
  4 februari 2018 16:47

  Grattis till viktnedgången! Bra jobbat!! yes

  Hur ofta tränar du per vecka nu? Hur känns det i övrigt, efter träning t ex? (Tänker på återhämtning, träningsvärk etc) Om det känns som att du är fullt återhämtad relativt snabbt, du skulle t ex kunna köra dagen efter redan utan problem, då kan det betyda att du kör lite för lätt, då kan det finnas utrymme att öka, motståndet tänker jag instinktivt men vissa föredrar att köra längre istället. Det gör du som du tycker är roligast.

  Däremot, om det känns som att det tar ett par tre dagar innan du är besvärsfri från träningen så finns det nog inte så mycket utrymme för ökningar, då kroppen redan nu har fullt sjå att återhämta sig från det du gör.

   

 • På gång
  1 inlägg
  5 februari 2018 16:53

  Du har hållt igång din träningsvana i tre veckor och tappat imponerande mycket vikt. Bra jobbat! Om inte förr så efter 4-5 veckor brukar man uppleva att träningen ger mer energi än vad den kostar!

  Det är väldigt svårt att exakt räkna ut hur mycket kalorier som går åt vid en viss aktivitet eftersom det finns flera faktorer som avgör förbränningen. Det bästa är att välja siffrorna från antingen matdagboken eller din crosstrainer och tappar du vikt så fungerar siffrorna. Om du i framtiden står helt stilla i vikt trots att din kalorikalkyl inkl. träning visar kaloriunderskott - då kan du sänka det inmatade antalet kalorier för ditt träningspass.

  När det gäller intensitet så håller jag med LadyG - var observant på hur sliten du blir av träningen. Ofta bör man skynda väldigt långsamt. Jag vet inte hur många pass du kör per vecka eller hur intensivt du tränar men eftersom du inte varit igång så länge kan det mycket väl vara så att det är smartare att köra lagom/medel i 40 minuter än öka tempot och köra 30 minuter. Hög intensitet sliter hårt på systemet. Det kan t o m vara så att du även nu kör för hårt - det är nämligen väldigt vanligt att man vill satsa hårdare än kroppen klarar i längden... Känn efter!

  Lycka till!

  /Patric

   

 • Engagerad
  1 inlägg
  5 februari 2018 20:42

  Ok idag var det lite slitigt efter helgens pass. Körde hårt i söndags. Så på tisdag blir det träningsuppehåll.

 • Veteran
  1 inlägg
  6 februari 2018 12:14

  Det låter klokt, skynda långsamt yes

  Tycker jag känner skillnad mellan hur mycket återhämtningen påverkas av underskott, jag är ganska säker på att det tar minst en dag extra för mig att återhämta mig efter ett tufft pass om jag ligger på underskott även om jag tajmar in dagens största mål efter träning.

  Det kan vara något att tänka på, att du ligger på ett bra underskott och går ner i vikt kanonfint! Det lär ju gå ut över prestationen i träningen, så den där extra vilodagen är inte så dum faktiskt. 

  "Träningen bryter ner, vilan bygger upp" påstod tränarna i min tidigare klubb, men balansen mellan de båda måste du hitta själv. Det är bara du som vet hur hårt du tagit i och hur trött du blivit, och det är bara du som känner när det är dags igen.