icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Bristningar!

Nykomling
4 inlägg
25 november 2010 21:35

Jag har precis blivit medlem. Fick panik när jag ställde mig på vågen och upptäckte att jag ökat tio kg i vikt på ett halvår.Med det såg jag även att jag börjat få Bristningar på MAGEN!Herregud!Jag började med nya liv i samma stund. Och dom ska inte få bli fler!Men hur gör jag.. Hur får jag bort dom!? Går det på något sätt?Krymper dom samtidigt som jag går ner i vikt? (Drar ihop sig)Vad gör man som sagt. Hudcreme, olja? Något hett tips?

 • Veteran
  5647 inlägg
  25 november 2010 23:39

  De går tyvärr aldrig bort helt men de kan blekna med tiden, och möjligen dra ihop sig något. Försvinna helt gör de med största sannolikhet aldrig (man kan ta bort dem med plastikoperation).Det finns inga cremer, oljor eller andra produkter som hjälper emot striae som strimmorna kallas. Alla sådana produkter är bluff. Slösa inte pengar på dem, om någon mot förmodan påstår annat har de förmodligen bara haft gott läkekött och en jäkla tur för i medicinska studier har inga produkter än lyckats bevisa sin duglighet.Tyvärr måste jag tillägga, för jag har en hel del striae efter övervikt och barnafödande, och skulle gärna få bort dem från mage och lår helt om det fanns ett sätt som inte innebar kirurgi.

 • Veteran
  1881 inlägg
  25 november 2010 23:51

  Tyvärr är det nog bara att lära sig leva med dom som hjälper.Med tiden kommer dom att blekna, bli mindre synliga men försvinna helt, det gör dom aldrig.Bristningar är så vanligt, många tjejer får dom redan tidigt i puberteten, andra får dom vid graviditeter och/eller viktuppgång.Finns säkert många mirakelkrämer som lovar det mesta men vad jag vet så finns inget som tar bort dom helt.Själv fick jag mängder med bristningar på låren redan som 11 åring, hade i många år använt starka kortison krämer som fullständigt förstört min hud....Led nåt grymt av det i början men med tiden slutade jag tänka på det helt. :)Här kan du läsa mer.http://www.netdoktor.se/graviditet/?_PageId=593Välkommen hit och lycka till.

 • Nykomling
  4 inlägg
  26 november 2010 09:58

  Tack för infon. Det är surt att det inte går att få bort. Får sminka över.

 • Engagerad
  76 inlägg
  26 november 2010 12:11

  Läste om det där tidigare och operationen om jag inte minns fel är ingen större. Det går ut på att de "knipsar" bort själva bristningen, de blir då mindre(smalare) iaf.Jag har tonvis av dem och överallt sitter de också! Jag har provat nån hemblandning av kortisonsalva och hemorojdsalva när jag var yngre för att få skinner att dra ihop sig och bristningarna minska. Det fungerade, men bara tillfälligt och så länge jag smörjde in flera gånger om dagen. Men det var fruktansvärt dyrt, dessutom tvivlar jag på att det var speciellt nyttigt :pSå några salvor och dyl tror jag inte på.Om dina bristningar är röda kan du använda grönt för att neutralisera om du ska sminka över :)

 • Nykomling
  4 inlägg
  26 november 2010 22:15

  jag har lite på sidorna höfterna också och dem har aldrig stört mig. men just när det är så centralt som mitt på magen undder naveln är lite irriterande. Jag ser dem hela tiden såfort jag titar mig i spegeln. Men de bleknar väl efter ett tag. Och man är ju inte mer än kvinna så vad ska man göra. Inga fler i alla fall. Det kanske var bra att dom kom just där så det fick mig att inse att nu är det dags att gå ner några kilo.

 • Mycket engagerad
  237 inlägg
  27 november 2010 10:38

  Samma hände mig en gång för länge sen. Helt plötsligt bara "sprack" jag. Efter det levde jag på äpple några dagar, men sen lugnade jag ner mig och började tänka i lite mer hälsosamma vägar. :PI början var de röda för mig med men nu ser jag dem knappt i spegeln och min pojkvän lade inte märke till dem förrän jag nämnde dem...

 • Mycket engagerad
  325 inlägg
  18 oktober 2012 21:11

  jag har lite på bristningar vid magen och sen vid höften men bryr mig inte så mycket om det längre.